Daha düzenli banyolar için 5 öneri

Son güncelleme:

Arınmanın merkezi banyoların bu işlevi gerçekleştirebilmesi için ilk koşulu hiç kuşkusuz ki derli toplu olmasından geçiyor. Pratik şifrelerle banyoda düzen harekatı zamanı!

ÇOK YÖNLÜ ASMA DOLAPLAR

Fotoğraf: Archiplan banyo dolapları, Vitra.

Tuvalet kağıdı, ıslak mendil, temizlik malzemeleri gibi banyoya ait pek çok eşyayı çok amaçlı duvar ünitelerinde saklayabilirsiniz. Eğer banyonuz küçükse ince dar olan üniteleri tercih etmeye özen gösterin.

MODÜLER DEPOLAMA SİSTEMLERİ

Modüler, şeffaf, cam kapaklı dolaplar ya da açık raf sistemleri günlük kullandığınız her şeyin elinizin altında olmasını sağladığı gibi tüm bu sık kullanılan eşyaların düzenli bir şekilde saklanmasını da sağlar. Açık raflar birer sergi ünitesi gibidir. Havluları alt raflara sabun gibi gereçleri kolay ulaşım için üst raflara dizebilirsiniz.

CEPLİ SAKLAMA ALANLARI

Eğer küçük bir banyonuz varsa ve duvar alanınız limitliyse kapı arkasında raflı ya da cepli saklama ünitesi oluşturabilirsiniz. Kumaş, tel, pleksi gibi pek çok alternatif şık bir görüntüyle depolama imkanı tanır.

ÇEKMECE İÇİ DÜZENLEYİCİLER

Tezgah üzerindeki dağınıklığa son vermenin pratik yollarından biri çekmece içlerinde tam düzeni sağlamaktan geçiyor. Ayırıcı bölmeli düzenleyiciler, çekmece içi sepetler aradığınız her şeyi kolayca bulmanızı kozmetik gibi eşyaları yerli yerinde tutmanızı sağlar.

SEYYAR ARABALAR

Çok katlı, mobil depolama sistemleri duş, küvet, lavabo alanlarında ihtiyacınız olan ekipmanları dilediğiniz gibi kullanmanızı sağlar. Tekerlekli üniteler eşyaları taşımanızı gerektirmeyeceği gibi zamandan da tasarruf etmenize yardımcı olur.

DÜZEN İÇİN BUNLARA DİKKAT

  • Sadece ihtiyacınız olan şeyleri satın almaya dikkat edin. Örneğin bir şampuandan duş alanınızda beş adet olması tam bir görüntü kirliliği yaratır. Her şeyin yedeğini bitmeye yakın satın almaya gayret edin.
  • Eskilerden ne kadar haberiniz var? Genellikle dolapların arkası hiç kullanılmayan, unutulmuş ya da tarihi dolmuş kozmetik ve hijyen malzemeleri ile doludur. Periodik aralıklarda dolapları düzenlemeniz, tarihi geçmekte olanları el altında sepetlere koymanız israfın da önüne geçer.
  • Eşyaları kategorilere ayırmanız onlara erişimizi kolaylaştıracağı gibi neyin nerede olduğunu takip etmeniz açısından da önemli. Bir temizlik malzemesi sepeti, örneğin yer temizleyiciden kaç adet olduğunu, nerede olduğunu ya da ambalajının ne kadar dolu olduğunu da takip etmenizi kolaylaştırır.

Banyoyu planlarken sık yapılan 10 hata