Bitkilerin altına neden tabure koyulur?

Son güncelleme:

Bitkilerin altına neden tabure koyulur? Son yıllarda bitkilerin altına tabure koyanların sayısı oldukça arttı. İnsanlar standart bitki standlarını tercih etmek yerine küçük tabureler kullanıyorlar. Yüksekliği 15 cm’i aşmayan bu tabureler, estetik görüntüsüyle dikkat çekiyor.

İç mekan bitkilerini dekoratif tabureler kullanarak yükseltmek, bu bitkilerin yeterli miktarda ışık alacak şekilde konumlandırmanıza yardımcı oluyor. Ayrıca zeminin ve halılarınızın iyi durumda kalmasına yardımcı oluyorlar. Çünkü tahliye delikleri olmayan bir saksı bile su lekeleri bırakabiliyor.

Öyleyse neden iç makan bitkilerinizin altında tabure kullanmalısınız? Size nedenini söylemek için buradayız.

BİTKİLERİN ALTINA NEDEN TABURE KOYULUR?

Bitkilerin altına tabure koyulmasının nedenlerini şu şekilde listeleyebiliriz:

  • Odak noktası oluşturmak için,
  • Bitkiye daha rahat büyüyebileceği bir alan oluşturmak için,
  • Zemini temiz tutmak için,
  • Büyük bitkilere alan açmak için,
  • Bitkinin daha fazla ışık alabilmesi için,

ODAK NOKTASI OLUŞTURMAK

Bu küçük taburelerin en güzel yanı, fazla yer kaplamamalarıdır. Bunları farklı boy ve yüksekliklerde satın alabilirsiniz ve çoğu bitkinizin saksısının altına çok yakışacaktır. Bir köşede bakmayı sevdiğiniz ancak birbirine karışan çok sayıda bitkiniz varsa, onları farklı tabure yükseklikleri kullanarak yükseltmek, ayırmaya yardımcı olacaktır. Arkadaki en uzun bitkiyle başlayın ve öndeki en kısa bitkiyle bitirin. Sadece gerçekten güzel görünüp kendini belli etmekle kalmayacak , aynı zamanda bitkilerinizi sulamayı biraz daha kolaylaştıracak, böylece küçük bitkileri sulamak için büyük bitkilere uzanmanıza gerek kalmayacak.

BİTKİYE DAHA RAHAT BÜYÜYEBİLECEĞİ BİR ALAN OLUŞTURMAK İÇİN

Sarmaşık çiçekler gibi asılarak yetiştirilebilen bitkileri tabureye yerleştirerek daha rahat büyümesini sağlayabilirsiniz. Bitkinizi asmak istemiyorsanız, tabure bitkinin aşağıya doğru uzamasına izin verecektir.

ZEMİNİ TEMİZ TUTMAK İÇİN

Saksılar delikli olmasa bile nemden dolayı su lekeleri bırakabilirler. Bitkilerinizi taburelere yerleştirmek zeminlerinizin temiz kalmasını sağlar. İster bir raf, ister halı, ister parke olsun, tabureler alanda iz kalmamasını sağlayacaktır.

Özellikle bitki sularken taşırıyorsanız, bu tabureler çok işiize yarayacaktır. Ayrıca saksılarınızın altında mutlaka drenaj delikleri olan bir tepsi bulundurun. Bitkinizin altına akacak fazla suyu tutacak bir şey yoksa, bitkinizi lavaboda sulayıp kuruduktan sonra yerine yerleştirebilirsiniz.

BÜYÜK BİTKİLERE ALAN AÇMAK İÇİN

Sürekli büyüyen bazı iç mekan bitkileri çok fazla yer kaplar ve bazen sinir bozucu hale gelebilir. Bunun gibi büyük bitkilerinizi tabureye yerleştirerek daha rahat bir şekilde alana yayılmasını sağlayabilirsiniz.

BİTKİNİN DAHA FAZLA IŞIK ALABİLMESİ İÇİN

Eviniz iyi ışık almıyorsa ancak ev bitkilerini seviyorsanız, onları pencerelere yaklaştırmak için tabure kullanabilirsiniz. Küçük bitkilerinizi taburelere yerleştirmek, bitkilerin bir pencereye yaklaşmasına yardımcı olacaktır. Pencerenizin altında bir tezgah veya masanız varsa ancak alçaksa, gelişmek için ihtiyaç duydukları ışığı alabilmeleri için bitkilerinizin altına birkaç tabure yerleştirin. Bir bitki taburesi ile, birbirlerinin ışığını engellemeden onları sıralar halinde yerleştirebileceksiniz.

Saksıdaki bitkileri neden sallamalıyız? Çiçekleri sallamanın faydaları!