Evde Düzen

Balkon gideri nasıl açılır? Gideriniz tıkandıysa farklı çözümler var

Balkon gideri nasıl açılır? sorusu, balkon gideri tıkanan ev sahipleri tarafından zaman zaman merak konusu oluyor. Biz de balkon gideri açma konusunda çözüm önerilerini bir araya getirdik.

Balkon gideri tıkanıklığı, sıklıkla karşılaşılan problemlerden birisidir. Farklı sebeplerden oluşan balkon tıkanıklığı sorunundan kurtulmak için yine çeşitli çözüm yolları mevcuttur. İşte tıkanmış balkon gideriniz için uygulayabileceğiniz dört farklı çözüm yolu..

POMPA İLE BALKON GİDERİ AÇMA

Pompa ile tıkanmış balkon giderinizi aşağıdaki adımları sırası ile uygulayarak açabilirsiniz;

  • Pompa ile balkon giderinizin tıkanıklığını gidermek için öncelikle balkon gideri kapağını dikkatli bir şekilde çıkarmalısınız. 
  • Ardından elinizdeki pompayı balkon giderinizin tamamını kapatacak şekilde yerleştirmelisiniz. 
  • Pompalama işlemini balkon giderinizin tıkanıklığına göre birkaç kez tekrarlayabilirsiniz. 
  • Pompa ile balkon gideri tıkanıklığını açarken oldukça dikkatli olmalısınız. Eğer bir kaç deneme sonucunda tıkanıklığı gideremiyorsanız pompala işlemini sonlandırmalısınız. Aksi takdirde tıkanıklığa sebep olan cismin, pompanın uyguladığı basınç ile borunun daha da derinliklerine gitmesine sebep olabilirsiniz. 

TEL İLE BALKON GİDERİ AÇMA 

Tıkanmış balkon giderini açma işlemi, temin edeceğiniz bir tıkanıklık açma teli ile gerçekleştirilebilir. Eğer tıkanıklık açma teline sahip değilseniz tel bir elbise askısı ile de aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz;

  • Tel ile balkon gideri açma işlemine başlamadan önce tıkanıklık açma telini ya da tel elbise askısını düz bir hale getirmelisiniz. Ardından düz bir tel haline getirdiğiniz tel elbise askısının ucunu kanca şekline getirmeniz gerekir. 
  • Kanca haline getirdiğiniz telin ucunu balkon giderine yollamadan önce balkon gideri kapağını açmanız gerekir. Kanca uçlu telinizi aldığı kadar borunun içine sokmalı ve ardından yavaş bir şekilde geri çekmelisiniz. 
  • Boruya soktuğunuz kanca uçlu teli döndürerek çekmeniz gerekir. Böylelikle tıkanıklığa sebep olan cisimi çıkartma ihtimalinin artmasını sağlayabilirsiniz. 
  • Tel ile balkon gideri açma işlemini gerçekleştirmedeki amaç, gider tıkanıklığına sebep olan cismin kancaya takılmasını sağlamak olduğundan dolayı bahsedilen işlemler püf noktalarına dikkat edilerek gerçekleştirilmelidir. 

Tel ile balkon gideri açma işlemini gerçekleştirirken dikkat etmeniz gereken iki husus bulunur;

  • Balkon giderinizin tıkanıklığına sebep olan cisim oldukça uzak bir mesafedeyse, tıkanıklık açma işlemine elinizdeki telin uzunluğu yeterli olmayabilir. Bu durumda diğer yöntemlerden faydalanmanız tavsiye edilir. 
  • Dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise, tel ile çalışırken tıkanıklığa sebep olan cismi daha da ileri ittirmeniz ihtimalidir. Eğer bu durumu yaşamak istemiyorsanız tıkanıklık açma işlemini dikkatli ve bilinçli bir şekilde gerçekleştirmeli, tıkanıklığa sebep olan cisimi hissettiğiniz anda teli döndürerek yavaş bir biçimde çekmelisiniz. 

LAVABO AÇICI İLE BALKON GİDERİ AÇMA 

Balkon gideri tıkanıklığını açma işleminde kimyasal ürünlerden yardım alınabilir. Diğer işlemlere nazaran en son tercih edilmesi gereken maddelerden biri olan lavabo açıcı, dikkatli ve bilinçli bir şekilde kullanıldığı takdirde balkon giderinizi açmanıza yardımcı olabilir. Lavabo açıcı ile balkon gideri açmak için şu adımları takip edebilirsiniz;

  • İlk olarak balkon giderinizi kir ve kalıntılardan temizlemeniz gerekir. Böylelikle lavabo açıcının tıkanıklık açma etkisinden daha fazla verim alabilirsiniz. 
  • Balkon giderinizi kalıntılardan arındıran sonra lavabo gideri kapağını açmalı ve lavabo açıcıyı balkon giderine dökmelisiniz. 
  • Lavabo açıcı döktüğünüz balkon giderinin üzerine bir miktar su dökmeli ve belirli bir süre beklemelisiniz. 

ROBOT İLE BALKON GİDERİ AÇMA

Eğer birkaç farklı yöntem denediğiniz takdirde balkon gideri açma işleminde başarılı olamadıysanız profesyonel destek almanızda fayda var. Profesyonel firmalar tarafından uygulanan balkon gideri açma işleminde profesyonel cihazlardan faydalanılır. Bu cihazlar, balkon giderinizin oldukça kısa bir süre içerisinde tıkanıklıktan kurtarılmasını sağlar. Hiçbir yere zarar verilmeden gerçekleştirilen bu işlem sırasında fayanslar ve borular da zarar görmez ve hasarsız bir şekilde işlem tamamlanır.

Kötü lavabo kokusu nasıl giderilir? İşte 5 kolay çözüm

Çöp kovası kokusu nasıl giderilir? İşte pratik çöp kovası temizliği

Harika Pelin Şengül

Güncel yazılar

Turuncu ev dekorasyonu ve uyumlu renkler

Turuncu ev dekorasyonu ve turuncu ile uyumlu renkler nelerdir? Turuncu ev dekorasyonu örneklerini mutfağınızda, salonunuzda…

18 saat önce

Buhurdanlık nasıl temizlenir? Buhurdanlık nedir ve nasıl kullanılır?

Buhurdanlık nasıl temizlenir? sorusu sıklıkla merak konusu oluyor. Son yıllarda kullanımı giderek yaygınlaşan buhurdanlık, nasıl…

19 saat önce

Nar taneli, armutlu roka salatası tarifi (4 kişilik)

İster ana yemek, ister hafif bir atıştırmalık, ister yemeklerinizin yanında garnitür olarak tüketin… Bu salata…

22 saat önce

Profesyonellere göre bilgisayarınızın klavyesi nasıl temizlenir?

Klavyenizi nasıl etkili bir şekilde temizleyeceğiniz ve temiz bir şekilde tutacağınız konusunda temizlik uzmanlarından tavsiyeler.

23 saat önce

Ev turu: Anılarla şekillenmiş sıcacık bir eve konuk oluyoruz

Evim ile Ev Turu’nun 16. bölümünde İç Mimar Nedret Tuncer ile Kübra ve Gökhan Yücel…

24 saat önce

Su şişenizi düzgün bir şekilde temizliyor musunuz? İşte siyah küfleri yok etmek için bilmeniz gerekenler

Su şişenizi düzgün temizlemiyorsanız, içinde gizlenen siyah küfler olabilir. Küfe maruz kalmak, hapşırma ve kırmızı…

3 gün önce