ahtapot-çiçeği-bakımı-nasıl-yapılır

Ahtapot çiçeği bakımı (Callisia fragrans) Çiçek açar mı?

Son güncelleme:

Ahtapot çiçeği bakımı nasıl yapılmalı? Ahtapot çiçeği çiçek açar mı? Ne zaman açar, çiçeği nasıldır? Dev telgraf çiçeği ismiyle de bilinen ahtapot çiçeği (Callisia fragrans) ile aynalı telgraf çiçeği aynı bitki mi? Saksısı ve toprak seçimi nasıl olmalı? Saksı değişimi ne zaman yapılır, ne zaman dikilir, hastalıkları nelerdir ve ne kadar büyür? Bitkili Evim’den Naz Irmak Saf merak edilen soruların yanıtını verdi.

AHTAPOT ÇİÇEĞİ BAKIMI (CALLISIA FRAGRANS)

Ahtapot çiçeği bakımı ile ilgili detaylar şu şekilde:

  • Ülkemizde özellikle Ege bölgesinin daha sıcak şehirlerinde ve Akdeniz bölgesinde bahçede bakım sağlamak mümkündür.
  • Bahçelerde hızla yayılarak büyümektedir. Bulunduğu alanı örtecek şekilde gelişim gösterir.
  • Telgraf türleri genellikle hızla gelişim gösterir ve bulundukları ortamı çok severse burada gürleşerek büyümeye devam eder.
  • Ahtapot çiçeği kışları çok soğuk olmayan don olaylarına karşı dayanabilir. Fakat don etkisi baskın olursa bazı dallarını kaybetme olasılığınızda mümkündür.
  • Gölge alanlarda yetişmeyi çok seven ahtapot çiçeği yarı güneş yarı gölge aldığında yaprak renginde renk değişimi gözlemlemeniz mümkündür.
  • Güneşe özellikle dik açıyla değil etkisinin daha az olduğu saatlerde maruz kalabileceği şekilde konumlandırılmalıdır. Güneşe çok fazla maruz kalırsa yaprak renginde solukluk meydana gelir.
  • Sulamasını toprak kurudukça yapmalısınız. Yazın yaşadığınız yerin iklimine göre sulama sıklığı daha fazla olabilir. Bu nedenle mutlaka toprak nemi kontrol edilerek sulama yapmaya çalışın.
  • Kışın toprak nemi daha geç kuruduğu için sulama aralarını uzatmak mümkün. Susuzluğa dayanabilen bir bitkidir.

AHTAPOT ÇİÇEĞİ ÇİÇEK AÇAR MI?

AHTAPOT ÇİÇEĞİ ÇİÇEK AÇAR MI?

Ahtapot çiçeği, çok küçük çiçekler açar. Bu çiçeklerini kış sonunda açmaktadır. Çiçeklerinin hafif, rahatlatıcı bir kokusu vardır.

AHTAPOT ÇİÇEĞİ NE KADAR BÜYÜR?

Ahtapot çiçeği bakımı (Callisia fragrans)

Ahtapot çiçeği eğer bulunduğu ortamı çok severse 15 ila 80 cm arasında boylanabilmektedir. Fakat dik duramadığı için çubukla destek sağlayabilirsiniz.

AHTAPOT ÇİÇEĞİ NASIL ÇOĞALTILIR?

Çoğaltması çok kolaydır. Sürgünlerinde yer alan yavrulardan üretebileceğiniz gibi çelik alarak üretmekte mümkündür.

Bitki gövdesinden çıkan uzun sürgünlerde yeni fideler meydana getirir. Bu yavru fideleri ayırarak çoğaltabilirsiniz.

TOPRAK VE SAKSI DEĞİŞİMİ NE ZAMAN YAPILMALI?

Ahtapot çiçeği bakımı (Callisia fragrans)

Ahtapot çiçeğinin saksı ve toprağını ilkbaharda değiştirebilirsiniz. Toprak olarak süzek, geçirgen, suyu bünyesinde tutmayan özelliklere sahip toprak tercih edilmelidir. Bahçe toprağında herhangi bir karışım hazırlamanıza gerek kalmadan yaşayabilmektedir.

AHTAPOT ÇİÇEĞİ (DEV TELGRAF ÇİÇEĞİ) YAPRAKLARI NEDEN SARARIR?

Mevsim geçişlerinde yapraklarında sararma gözlemlemeniz mümkündür. Yine yapraklarında kuruma gözlemlerseniz soğuk bir ortamda bakıyorsanız mutlaka yer değişikliğine gidin. Kışın kurumalara rastlamanız mümkündür. Soğuk hava etkisindendir.

Kurşuni küf, kırmızı örümcekler ve yaprak bitlerine yakalanma olasılığı yüksektir. Doğru ilaçlama yöntemleriyle kurtulmanız mümkündür.

DEV TELGRAF ÇİÇEĞİ İLE AYNALI TELGRAF ÇİÇEĞİ İLE AYNI MI?

Ahtapot çiçeği, telgraf ailesine ait çok yıllık, tropikal bir türdür. Ana vatanı Güney Amerika ve Meksika olan Commelinaceae familyasındandır. Bilimsel adı Callisia fragrans’tır. Birçok isimle bilinmektedir. Aynalı telgraf çiçeği ile çok karıştırılmaktadır. Ama aynı bitkiler değildir. Ahtapot çiçeği farklı yönlere doğru sürgünler vermektedir. Bu sürgünlerin uçlarında da yeni yavrular verir. Fakat aynalı telgraf çiçeği bu özelliğe sahip değildir.

Telgraf çiçeği bakımının püf noktaları: Tradescantia (Kara Sevda Çiçeği)

Mum çiçeği bakımı ve çoğaltılması nasıl olmalı? İşte 10 püf nokta