teras-çeşitleri

Ahşap teras çeşitleri ve özellikleri (5 farklı teras modeli)

Son güncelleme:

Ahşap teraslar; dış mekanlarda konforlu bir yaşam alanı, aile ve dost toplantıları ya da yalnız başınıza çay, kahve keyfi yapmak için son derece elverişli mekanlar. Müstakil evinizin planına göre terasınıza karar vermenizde fayda var.

ALÇAK TERASLAR

alçak teraslar

Alçak teraslar, zemin seviyesinde girişleri olan evler için bir odak noktası oluşturur. Kompozit kaplama levhaları, sedir ağacının zengin tonlarını taşırken, terasın V-motifli dokusu ise algınızı terasın merkezine yönlendirecektir. Bu teras modeli, düz veya hafif kot farkının olduğu yerler ile betonarme eski bir avlunun kaplanması için idealdir. Dikmeye gerek olmadığı için, yükseltilmiş teraslara oranla uygulaması daha kolaydır. Teras kotu, 60 cm’den daha az yükseklikte olduğu için, korkuluğa ihtiyaç yoktur. Barbekü, masa-sandalye ve daha bir çok aksesuarı taşıyabilir.

DİKDÖRTGEN TERASLAR

dikdörtgen teraslar

Orta büyüklükte ve kolay inşa edilebilen böylesi bir dikdörtgen terası oluşturmak, gerek zaman gerekirse maliyet açısından sizleri zorlamayacaktır. Sınırlı düzeyde marangozluk ve yapım tecrübesine karşın, oldukça kolay anlaşılan karkas ve döşeme planlarıyla, bu terası yalnızca iki üç hafta sonu içerisinde inşa edebilirsiniz.

DÖNEN KÖŞE TERASLAR

Evinizin bir dış köşesini sarmalayarak, böyle bir terasla yaşam alanızı genişletebilir, görüş açınızı birçok noktada artırarak, avantaja dönüştürebilirsiniz. Bu teras planı, oturma ve dinlenme gibi birbirinden farklı iki işleve hizmet eden, simetrik iki ayrı alan sunar. Bu plan, önündeki merdivenle de, bahçenize ulaşmanıza imkan tanır.

YÜKSEK DİKDÖRTGEN TERASLAR

Bu teras güvenli ve kullanışlı bir dış mekan yaşantısı sunar. Merdivenlerin olmayışı çocuklarınızın kontrolsüz bir şekilde dışarıya çıkmasını ve istenmeyen misafirlerin de içeriye girmesini engellerken, terasın yapımını da kolaylaştırır.

İÇ KÖŞE TERASI

iç köşe teraslar

Baklava şeklindeki döşeme dokusundan hareketle, bu iç köşe terası, dinlenme ve toplantılar için ideal bir odak noktası oluşturur. Aynı zamanda köşe konumu samimi bir görünümü, mahremiyeti, gölgeyi ve rüzgardan korunma olanağı da sağlar. Döşeme kirişlerinin birbirine sıkıca birleştiği bu tasarım, ekstra sağlamlık ve stabilite çift kirişleme ve sabitleyici gerektirmektedir. Kirişler, 30 cm aralıkla, baklava desenli terası destekleyecek şekilde merkeze yerleştirilmiştir. Teras döşeme kaplarını kesmek ve açılı olarak kesilmiş uç kısımla bağdaştırmak, hizalamak biraz zaman alabilir. Fakat sonuçta seyretmeye değer bir teras elde etmiş olursunuz.

Bahçe, teras ve balkonları 5 yaratıcı fikir ile dinlence üssüne çeviriyoruz