Bir kanepe, bir berjer ve bir sehpa… Hemen her salonun omurgasını oluşturan bu kilit parçalarla,  salonunuzu yeniden kurgulayın.

DOĞRU PLANLA, STİLİNİ YANSIT

Akılcı bir planlama, bir kaç doğru hamle ve özenle seçilmiş ürünlerle ana yaşam alanlarına yeni kimlikler kazandırmak çok kolay ve keyifli. Tıpkı dekoratif yastıklar, duvar kağıtları, küçük koleksiyon parçaları, aile yadigarları eşliğinde yaşanmışlık ve samimiyet kokan bu salon gibi…

1. ADIM BİR KLASİK: ETEKLİ KANEPE+KULAKLI BERJER+DÜZ HATLI SEHPA

Salonun omurgasını oluşturan kanepe, koltuk ve sehpa üçlüsü… Bu stilde kalın keten dokumalı kanepe, formu ve rengi ile üzerinde farklı tonlar kullanmak için ideal bir baz oluşturuyor. Dingin mavi berjerin kapitone detayı dengeli bir klasizm sunarken, olabildiğince düz hatlı işlevsel sehpa atmosferi daha çağdaş bir yöne taşıyor.

2. ADIM: RENK KATMANLARI OLUŞTURURKEN

Berjerin dingin mavi tonu renk katmanları yaratırken ilham kaynağı oluyor. Zemindeki pamuklu halı, rengi sayesinde oturma alanını bütünlüyor.

3. ADIM: AYDINLIK, ROMANTİK VE MODERN DETAYLAR

Kolonun iki yan duvarına kaplanan minik çiçekli duvar kağıdı salonda oluşturulmak istenen dramatik etkiyi pekiştiriyor. Yan sehpaya yerleştirilen beyaz ayaklı klasik formlu abajur, berjere gönderme yaparken, kolona asılan yuvarlak formlu ayna sehpanın modern tarzını destekliyor. Duvar kağıdının minik çiçekleri perdeninkilerle tezat oluşturarak zıtlıklardan ortaya çıkan bir dinamizm kazandırıyor. Renk kombini için seçilen sıcak sarı tonu mekanda samimi bir odak noktası yaratıyor. Geri plandaki rustik sehpa ise stili bütünleyici bir rol oynuyor.

4. ADIM: SON HAMLELER

Artık son hamleler için her şey hazır! Bir tarafa modern beyaz raflar, diğer tarafta beyaz eklektik bir büfe ve renk uyumunu yakalayan çiçekli seramik puf… Hepsi salonda vurgulanmak istenen geleneksel ama çağdaş stili mükemmelce yansıtan seçimler.

ÇİÇEKLERLE SÜSLEYİN

Yaşam alanlarına bir demet çiçek yerleştirin ve yarattığı tazelik hissini ve değişimi izleyin.Orta sehpanın üzerine yerleştireceğiniz kartopu, frezya ve ortancadan oluşan dağınık tasarımlı bir buket salonu bahar havasına sokar. Bu havayı yaratmak için hacimli ve yüksekçe bir şeffaf cam kap tercih ederseniz, sapların dekoratif dağılımı da cazibe katar. Aranjman, Buse Ekinci Çiçek Tasarım Okulu. Not: Profesyonel çiçekçilik eğitimi ve butik atölyeler için cicektasarimokulu. com’u ziyaret edebilirsiniz.

NE, NEREDE SATILIYOR?

Burgos ikili kanepe, Marley berjer, Ferndale camlı konsol, Marg yan sehpa, Grannychick seramik tabure, Plain sarı yastık, Nova mavi kadife yastık, Mare seramik abajur, Butterfly kelebekli pano, Nora triko örtü, Mudo Concept.

Lallerod orta sehpa, Lack duvar rafı, Rickarum seramik abajur, Stockholm ayna, Havbro halı, Tanum yolluk, Begarlig kavanoz vazo, Fiskbo mavi çerçeve, Finstilt çiçekli kupa, Viljestark mini vazo, yapay sarmaşık ve bahar dalları, Ikea.

Stoneware sarı vazolar, kanvazs yastık kılıf, arı nakışlı sarı kılıf, sarı çiçekli kılıf, şeffaf cam şişe, yeşil kavanoz mum, H&M Home.

Bisiskletli yastık, Tulipa fon perde, Wallpera lavanta duvar kağıdı, Koçtaş.

Kauçuk gri vazo, Sarı blok vazo, Mavi blok vazo, çiçekli top mumluk, mavi ve sarı ahşap çerçeveler, ekoseli yün örtü, Zara Home.

Kaktüs yasıtk, Cage mumluk, Diamond metal fener, Grid viski şişesi, Haze porselen obje, Kaniere saksı, Paşabahçe. Balerin porselen biblolar, Blues porselen küp ve kana, dekoratif cam su şişesi, yeşil cam kuşlar, Sable ahşap at, dekoratif cam kutu, Horus ahşap tepsi, Colourful demlikli kupa, Etnico Blue saksı, Doris ahşap martı, Hera porselen kuş, Porland.

Su bazlı iç cephe paleti 6263 mavi duvar boyası, DYO.

HAZIRLAYAN: PELİN ÖZKUL
FOTOĞRAFLAR: ENGİN YILDIZ
YAPIM ASİSTANI: İBRAHİM GEZER/ ALİ TEPEYURT
Evim Dergisi 2018

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Kuzey cephede yetişen çiçekler nelerdir? İşte 5 farklı bitki

Kuzey cephede yetişen çiçekler nelerdir? Kuzey cephede bakım sağlanacak olan bitkiler çok sulama istemezler ve…

12 saat önce

Sıradan görünen mutfağınıza 5 adımda yenilik katın

Klasik bir mutfağınız var ve artık çok sıradan görünüyor. Yenilemek için basit ama etkili bu…

14 saat önce

Evde herkesin temizlemeyi unuttuğu kirli nokta

Bir anne, evlerde sıklıkla gözden kaçan bir noktanın on yıldan fazla bir süredir temizlenmemiş olabileceğini…

17 saat önce

Ev turu: Retro çizgide hayat dolu bir kurgu!

Ergör çiftinin Feneryolu'ndaki evlerine konuk olduk. Bu ev gezmesinde minimalist stilden retro stile geçen bir…

17 saat önce

Isırgan otu gübresi nasıl yapılır? Nasıl kullanılır?

Isırgan otu gübresi nasıl yapılır ve nasıl kullanılır? sorularının yanıtını derledik. Doğal bir bitki besini…

1 gün önce

Ev Turu: Halkalı’da balkon ve bahçesi ile göz alan bir dairedeyiz

Halkalı'da balkon ve bahçesi ile göz alan 3+1 dairedeyiz. Güven Ailesi'nin 157 metrekarelik dairesinde her…

2 gün önce