contemporary minimalist bathroom with two round mirrors and wooden frame. natural stacked black matte stone wall with large black matte tiles. two rectangular white wash basins are on top of the long wooden cabinet with white doors. large white matte floor tiles. wooden floor tiles in walk-in shower. ceiling strip cove lighting with embedded spotlights.

2024 banyo dekorasyonu trendleri: Renkli pirinç eşyalar ve dokulu yüzeyler

2024’ün banyo trendleri, tamamen renk, doku ve kıvrımlardan oluşuyor. Banyo trendleri takip etmeyi sevdiğimiz trendlerden biri. 2024 yılında banyo dekorasyonunda neler yaşanacak? İşte yanıtı…

Banyolar çok kullanışlı alanlar olabilir ancak bu, tasarımın estetik açıdan evdeki diğer odalar kadar hoş olamayacağı anlamına gelmez. Yıllar geçtikçe daha göz kamaştırıcı, daha yaratıcı ve daha heyecanlı hale gelebiliyorlar. 

2024 banyo trendleri şu şekilde…

1. RENKLİ PİRİNÇ EŞYALAR

Fotoğraf: Roca

Banyo dekorunda başı çeken şey renktir ve banyo yıllardır nötrlerin hakim olduğu bir alandır, bu nedenle daha fazla renk sunma yönündeki bu eğilimle birlikte değiştiğini görmek çok güzel. 

Renkli süitlerin yavaş yavaş geri dönüş yaptığını görüyoruz ve bu retro görünüm herkese göre olmayabilir ama retro severler bayılacak.

Renkler eğlenceli ama tamamen yaşanabilir ve renk ve desenlerle dolu maksimalist bir alanda veya pop stili eklemek için daha minimalist bir alanda işe yarayabilir. Şık şekiller de pek çok stile uyum sağlayabilir.  

2. DOKULU YÜZEYLER

Banyolar doku kazandırılması zor yerler olabilir, doğası gereği oldukça sert ve şık yerlerdir. Ancak 2024 trendleri biraz daha yumuşak, biraz daha katmanlı ve çok daha ilgi çekici banyolara işaret ediyor. 

3. YUMUŞAK ŞEKİLLER VE KAVİSLİ AÇILAR

Fotoğraf: Roca

Yine banyoları daha yumuşak, daha yaşanılır mekanlara dönüştüren başka bir trend. Armatürler ve donanımlar sert çizgiler ve kenarlarla daha az statik hale geliyor; artık kavisli banyolar, mekanın etrafında zahmetsiz bir akış yaratan daha organik şekiller bekliyoruz. 

4. TASARIMDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Fotoğraf: Roca

 Hem geri dönüştürülmüş malzemeleri kullanarak hem de doğal malzeme tedarikinde çevreye daha duyarlı seçimler yaparak sürdürülebilirliğe öncelik vereceğiz. Örneğin Roca markasının yukarıdaki görselinde mobilyalar ve banyo tepsisi FSC sertifikalı ahşaptan, vitrifiyeler %100 doğal seramikten, yüksekliği ayarlanabilir banyo başlığı geri dönüştürülmüş dış mekan kumaşından ve saklama kutularının kapağı geri dönüştürülmüş mantardan yapılmış.