Dekorasyon Fikirleri

2022 renk paletini eve nasıl uyarlarsınız?

Geleceğe yenilikçi ve iyimser bakabilmek için renklerden ilham almanın tam zamanı! Yüzümüzü doğaya dönüp tüm renklerle kucaklaşıyor, 2022’nin öne çıkanlarını ve mevsimin favori tonlarını keşfediyoruz.

Geleceğe yenilikçi ama daha da önemlisi iyimser bir gözle ile bakmak için renklerden ilham almak mı? Psikoloji üzerindeki olumlu etkileri düşünülecek olursa cevap kesinlikle evet. Yaşadığımız dünyanın olumsuzlukları bir tarafa evlerimizde daha iyimser, rahatlatıcı, özgün hissettiren şeylere özlem duyduğumuz bu zaman diliminde 2022’nin renkleri de bize yardımcı oluyor. Yılın farklı zamanlarını, mevsimlerin değişken ruh hallerini ve en önemlisi de ışığı yansıtan dönemsel renk eğilimlerinin bu yılki ortak mottosu “umudu pekiştiren pozitif duygular ve mutluluk”… Yazın dışa dönük ve parlak, kışın içe dönük ve daha karamsar.. Mevsimlerin kendine özgü renklerinin olduğu her ne kadar doğru da olsa bu bakış açısı artık değişiyor. Her mevsim mutlu ve enerji dolu hissetmek için sezonun öne çıkan trendlerinden ilham alın ve bu yıl evinize daha çok renk katmaya hazırlanın.

benjaminmoore.com

2022’NİN ÖNE ÇIKANLARI

Yeni kavramların hayatımıza girdiği, değişim ve dönüşümün öne çıktığı bu yıl renkler de geleceğe umutla bakmayı, pozitif ve yaratıcı olmayı destekliyor. İşte sezonun öne çıkanlarından birkaçı…

TEREYAĞI SARISI

Summer Sun+ Jazz White, Jotun.

2022’de normale dönüşü müjdeleyen daha parlak renklerin tadını çıkaracağız. Enerjiyi yükselten güneşli günleri kucaklayan cesur ama dengeli Fas sarısı mekanlara aşırıya kaçmadan parlaklığı enjekte ediyor. Mint yeşili, lacivert ve kırmızı tonları ile renge vurgu yapın.

KİRLİ BEYAZ

anniesloan.com

Zamansız renklerden beyazın bu rahatlatıcı tonu geçmişin nostaljiik mimarisini çağrıştırıyor. Doğal, dingin tonlardaki rengi her stille ve farklı renklerle kombinlemek mümkün.

GÖKYÜZÜ MAVİSİ

Sonsuz Gökyüzü, Marshall.

Canlandırıcı ve tazeleyici olduğu kadar yatıştırıcı, neşeli ve güvenli bir sığınaktaymış gibi hissettiren bu ton yaşam alanlarına yeni bir soluk getiriyor. Çoğumuzun özgürlük ve doğaya dönüş özlemi çektiği bu dönemde grinin yerini alacak gibi.

BUĞULU YEŞİL

Hope 2022 renk koleksiyonu, Jotun.

Paletin en neşeli yeşili sık sık karantina yüzünden uzak kaldığımız sonsuz doğayı yansıtıyor. Evde konforu, refahlık ve ferahlık duygusunu teşvik etmek için mükemmel bir seçim.

TAŞ MAVİ

Atlas, Bi’Boya

Yılın en trend renkleri kesinlikle mavinin ferahlatıcı tonları. Özünde indigo pigmenti buluna bu sıcak mavi tonunu kullanırken davetkar etkiyi artırmak için diğer sıcak tonlarla buluşturun.

RAHATLATICI KIRMIZI

furniturevillage.co.uk

Pembemsi kırmızı zengin ve coşkulu olduğu kadar mutluluk verici de. Kırmızının sakin Akdeniz ruhunu çağrıştıran pembemsi tonu sıcak ahşap dokular ve altın dokunuşlarla dinamik atmosferlere imza atıyor. Alternatif olarak, beyazla eşleştirerek dengeleyebilir, daha renkli bir paletle birleştirerek enerjik ve çağdaş bir etki bırakabilirsiniz.

2022 yılının trend rengi yeşili bitkilerle evinize taşıyın

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Turuncu ev dekorasyonu ve uyumlu renkler

Turuncu ev dekorasyonu ve turuncu ile uyumlu renkler nelerdir? Turuncu ev dekorasyonu örneklerini mutfağınızda, salonunuzda…

14 saat önce

Buhurdanlık nasıl temizlenir? Buhurdanlık nedir ve nasıl kullanılır?

Buhurdanlık nasıl temizlenir? sorusu sıklıkla merak konusu oluyor. Son yıllarda kullanımı giderek yaygınlaşan buhurdanlık, nasıl…

15 saat önce

Nar taneli, armutlu roka salatası tarifi (4 kişilik)

İster ana yemek, ister hafif bir atıştırmalık, ister yemeklerinizin yanında garnitür olarak tüketin… Bu salata…

17 saat önce

Profesyonellere göre bilgisayarınızın klavyesi nasıl temizlenir?

Klavyenizi nasıl etkili bir şekilde temizleyeceğiniz ve temiz bir şekilde tutacağınız konusunda temizlik uzmanlarından tavsiyeler.

18 saat önce

Ev turu: Anılarla şekillenmiş sıcacık bir eve konuk oluyoruz

Evim ile Ev Turu’nun 16. bölümünde İç Mimar Nedret Tuncer ile Kübra ve Gökhan Yücel…

19 saat önce

Su şişenizi düzgün bir şekilde temizliyor musunuz? İşte siyah küfleri yok etmek için bilmeniz gerekenler

Su şişenizi düzgün temizlemiyorsanız, içinde gizlenen siyah küfler olabilir. Küfe maruz kalmak, hapşırma ve kırmızı…

3 gün önce