ŞİRİNŞİRİN KIZGINKIZGIN AŞKAŞK O NEO NE

17 yıllık banyonun değişim hikayesi! İşte öncesi ve sonrası

Bir beyin jimnastiği ile başlayan dönüşüm hikayesinin sonunda, artık ihtiyaçlara yanıt veremeyen banyoda, mavi-beyazın hakimiyeti, yerini doğallığa bırakmış.

ESKİMİŞ DUŞAKABİNİ KALDIRMA DÜŞÜNCESİYLE BAŞLADI *

Burak-Renk Üstay çiftinin Tarabya’daki evinde, 2000 yılından beri kullandıkları banyoda, artık eskidiği, güncelliğini yitirdiği, ve günün ihtiyaçlarına hizmet edemediği için ufak tefek değişiklik yapma fikri ile başlayan beyin jimnastiği, iç mimar arkadaşları Şehnaz Berker Tüfekçi’nin katkılarıyla, tepeden tırnağa bir değişimle sona ermiş. Banyoda değişim fikri, eskimiş duşakabini yenileme düşüncesiyle başlamış. “Acaba küveti de kaldırsakta yerine bir duş teknesi mi koysak” şeklinde gelişen düşünce “Şehnaz’ın da fikrini alalım” kararıyla tam bir revizyona dönüşmüş.

SERAMİK KAPLAMA VE BOYAMA YAPILDI *

Zamanlama, maliyet ve çıkacak molozlar düşünülünce mevcut seramikler kırılmadan seramik kaplama ve boya uygulaması yapılmış. Mevcuttaki havuzlu asma tavan ve aydınlatma sökülerek tavan yaklaşık 20 cm kadar yükseltilmiş. Tesisat yenilense de, yerleşimde değişikliğe ihtiyaç duyulmamış. Küvet kaldırılarak, hemzemin bir duş alanı yaratılmış. Tüm renovasyon, yıkım ve mobilya teslimi de dahil bir ay sürmüş.

Duş alanı için Seranit Aquanit marka seramik duş alanı tercih edilerek, hem ıslak alanda derz bertaraf edilmiş, hem de yine Seranit’ten seçilen seramiklerle uyumlu olması sağlanmış. Armatürlerde Grohe kullanılmış.

Banyo aksesuarlarında ise (havluluk, duş içerisindeki askılar vs.) zaman içerisinde paslanmaya mahal vermemek adına Sonia marka ürünler kullanılmış. Vitrifiye ürünler Vitra’dan seçilmiş. Ahşap mobilyalar ise özel üretim olarak yaptırılmış.

Duvardaki kara kalem resimler ev sahibinin Londra seyahati sırasında Covent Garden’dan alınmış.

Tavan ışıklandırması renk seçimi sebebiyle özel üretilmiş, Şişhane’den alınan sarkıt lambalar da biraz revize edilerek kullanılmış.

Banyonun hem aile fertlerine, hem de konumu sebebiyle misafirlere hizmet edeceği düşünülerek, ihtiyaca uygun depolama alanları yaratılmış. Bu ekstra depolama alanları sayesinde etrafta kozmetik ürünlerin gözükmemesi, saç kurutma makinasının tezgahta durmaması ve havluların etrafta olmaması gibi gereklilikler de sağlanmış.

Öncesi sonrası fotoğraflarla kitapsever ailenin dekorasyonu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ev turu: Ortaköy’de yeşillikler içinde, hayat dolu bir evdeyiz

8 şehir ve 8 farklı dekorasyon stili: 4 adımda evinize uyarlayın