Yiyecekleri doldururken buzdolabının kapısını açık bırakmak doğru mu? Bu konuda rahat olabilirsiniz. Yiyeceklerinizi mümkün olduğunca çabuk soğutmak her zaman için en iyisidir, ancak buzdolabının kapısını birkaç dakika açık bırakmayı düşünüyorsanız, gıda güvenliğinden etkilenmeyeceğinizi de bilin.
Köfte ya da et gibi ürünler yaklaşık 1.5 ile 4.5 derece soğuklukta durmalıdır. Çünkü e.coli ve salmonella gibi gıda kaynaklı patojenler 5 dereceden sonra çoğalmaya başlarlar. Buzdolabınız doğru aralıkta olduğu sürece, odadan gelen sıcak hava içine girse bile sıcaklığın artması için hala birkaç dakikanız var demektir.
Enerji kullanımında da önemli bir artış olmaz. Ancak tamamen güvende olmak için, poşetleri almak için kapıya gitmeniz gerekiyorsa buzdolabının kapısını kapatın.
Derin dondurucu nasıl düzenlenir? Dondurucu temizliği ve bakımı
Konserve ya da dondurulmuş gıdalar dışında uzun süre dayanan 13 sebze ve meyve
Su şişenizi düzgün temizlemiyorsanız, içinde gizlenen siyah küfler olabilir. Küfe maruz kalmak, hapşırma ve kırmızı…
Dış mekan için halı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Balkon, teras ve…
Çok yıllık bitki seçim rehberi ile karşınızdayız. Bahçeniz renklenecek diye her mevsim çiçek dikmekten yoruldunuz…
Bodrum Yalıkavak'ta 65 metrekarelik bahçe katı dairedeyiz. Mavi beyaz dekorasyonun hakimiyet sürdüğü bu evi gelin…
Yatak odasında yetiştirilebilen bitkiler nelerdir? Bitkilerle yatak odanızda huzurlu atmosfer oluşturun. Bu 13 örnek sizi…
Musluklardaki su lekeleri, zamanla sert su ve mineral birikintilerinden oluşur. Bu lekeler, muslukların estetik görünümünü…