Yemek yapmanın hızlı ve sağlıklı yolu

Evim Dergisi tarafından Mutfak Dekorasyonu kategorisinde, 29 Mart 2013 tarihinde yayınlandı.
Yemek yapmanın hızlı ve sağlıklı yolu Yemek yapmanın hızlı ve sağlıklı yolu

Düdüklü tencerelerle zamandan kazanın.

Düdüklü ve elektrikli basınçlı tencerelerle lezzetli yemeklerin tadına varırken zamandan kazanmanın keyfini de yaşayabilirsiniz.

Adım adım kullanımı:


• Düdüklü tencerede yemek pişirirken tencere içine konacak su miktarı modele göre değişiklik göstermekle birlikte en az yarım ya da bir su bardağı kadar olmalı. Bu su genellikle 20 dakikalık bir pişirme için yeterlidir. Düdüklü tencere asla üçte ikisinden daha fazla oranda doldurulmamalı.
• Pişirme işleminden sonra kapağı açarken içindeki buharın tamamen çıktığından emin olun. Eğer basınç yeteri kadar düşmeden kapağı açmaya çalışırsanız kapak yukarıya doğru fırlayabilir.
• Tencerenizin düdüğünü her zaman temiz tutun. 
• Yemek pişirirken yemeğin pişip pişmediğini kontrol etme şansınız olmadığı için az ya da çok pişmiş veya yanmış yemeklerle karşılaşmamak için pişirme sürelerine uymanız gerekir. Kullanım kılavuzlarında bulabileceğiniz pişirme zamanlarına uyduğunuzda düdüklü tencere yemekleriniz istediğiniz lezzet ve kıvamda olurlar.

Hisar
Yorum Yaz
Email adresiniz gizli tutulacaktır.
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay