Yemek yapmanın hızlı ve sağlıklı yolu
Düdüklü tencerelerle zamandan kazanın.
Düdüklü ve elektrikli basınçlı tencerelerle lezzetli yemeklerin tadına varırken zamandan kazanmanın keyfini de yaşayabilirsiniz.
Adım adım kullanımı:
• Düdüklü tencerede yemek pişirirken tencere içine konacak su miktarı modele göre değişiklik göstermekle birlikte en az yarım ya da bir su bardağı kadar olmalı. Bu su genellikle 20 dakikalık bir pişirme için yeterlidir. Düdüklü tencere asla üçte ikisinden daha fazla oranda doldurulmamalı.
• Pişirme işleminden sonra kapağı açarken içindeki buharın tamamen çıktığından emin olun. Eğer basınç yeteri kadar düşmeden kapağı açmaya çalışırsanız kapak yukarıya doğru fırlayabilir.
• Tencerenizin düdüğünü her zaman temiz tutun.
• Yemek pişirirken yemeğin pişip pişmediğini kontrol etme şansınız olmadığı için az ya da çok pişmiş veya yanmış yemeklerle karşılaşmamak için pişirme sürelerine uymanız gerekir. Kullanım kılavuzlarında bulabileceğiniz pişirme zamanlarına uyduğunuzda düdüklü tencere yemekleriniz istediğiniz lezzet ve kıvamda olurlar.
Hisar
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Mutfağınızın şekline göre en iyi tezgah planı ne olmalı? -
2025'te Her Yerde Göreceğiniz 7 Mutfak Trendi -
Nisan ayında mutfakta yapılması gerekenler -
Küçük Mutfağınızı Daha Geniş Gösterecek 4 Zemin Seçeneği -
Mutfak ve banyo için yeşil fikirler -
Mutfak tezgahı için 4 malzeme önerisi -
2025’te Mutfaklarda Göreceğiniz 7 Popüler Tasarım Trendi -
Profesyonel bir organizatörün dağınıklığı en aza indirme sırları -
Görünmez mutfaklar trendi ve görünmez mutfağın 8 şık yolu -
Mutfağınızı daha şık göstermenin 10 farklı yolu var -
Mutfağınız banyonuzundan daha pis olabilir: Görünmeyen bakterilerden nasıl kurtulursunuz? -
Mutfakta farklı renkleri bir arada kullanmak
Yorum Yaz