Turuncu ve sarılar

Evim Dergisi tarafından Tüm Dekorasyon Fikirleri Yazıları kategorisinde, 17 Ekim 2014 tarihinde yayınlandı.
Turuncu ve sarılar Turuncu ve sarılar

Sonbahar renkleriyle dekorasyon

Sonbaharın romantik renkleriyle evinizde mutlu bir hava yaratmaya ne dersiniz? Ev dekorasyonunda çoğunlukla gözardı edilen sarı ve turuncu tonlarıyla evinizi yenileyebilirsiniz.

Mutfaklar için renkler bir seçenek


Parlak turuncu ve sarı renkler vurgulayıcı oldukları için mutfak için idealdir. Soluk bir mutfakta güçlü renkler ruhu yükseltir, paslanmaz çelik ise modern gösterir. Parlak turuncu kullanarak turkuaza, parlak siyaha ve gümüş rengine canlı dokunuşlar ekleyebilirsiniz. Turuncu ve yeşil ile birlikte parlak beyaz tonları, mutfak ve koridorlara çok iyi uyum sağlarlar. Ya da gül yaprağı yeşili ve hanımeli pembesi gibi 1950’lerin retro temalarından yeni kombinler deneyebilirsiniz.

Sonbahar renkleriyle ahşabı birlikte kullanın
Yatak odaları için turuncunun koyu tonları, parlak tonlara göre daha rahatlatıcıdır. Tuğla duvarlar ve koyu ahşap döşemelerle birlikte bu renkleri kullanmayı deneyebilirsiniz. Düzenlemenize boz kahverengi (kahverengimsi gri) ve biraz da turuncu eklediğinizde bu güçlü renkleri kuzeye bakan odalar için kullanabilirsiniz. Odaya biraz daha etkileyicilik katmak isterseniz kavruk turuncu ve gri, erik rengi ve zeytin yeşili ekleyin. Ya da koyu turuncu ve koyu yeşil kullanarak güçlü bir kontrast yaratabilirsiniz.

Hafif bir sıcaklık için yumuşak tonlar
Koyu sarı ve kahverenginin de dahil olduğu doğal toprak tonlarının çok yönlü kullanımı vardır. Örneğin soluk hardal rengi 1950’lerin mobilya ve stiliyle muhteşem bir görünüm sergileyebilir. Açık sarı ve turuncuyla birlikte vurgu olarak koyu kahverengi kullanmak, etkileyici bir tema yaratmanızı sağlayabilir. Ya da daha sıcak ve rahatlatıcı bir tema için zeytin, gri ve sarı renklerini kullanabilir, modern bir dokunuş katmak için kirli beyaz ve kömür grisi tonlarını düzenlemenize ekleyebilirsiniz.

Fotoğraf: Batixa

Yorum Yaz
Email adresiniz gizli tutulacaktır.
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay