Tarçınlı kayısı konservesi tarifi ile karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…
BİR ADET TARÇIN YETER! Kavanozların ağız kısımlarına rafya ipleriyle tarçın çubukları bağlayarak daha dekoratif görünmelerini sağlayabilirsiniz.
Kayısıları yıkayıp süzün. Bıçağın sivri ucuyla veya ucu yakılmış yorgan iğnesi yardımıyla üç yerinden delip kavanozlara yerleştirin. Şerbeti için şekeri, tarçın çubuğunu ve suyu tencereye aktarın. 10 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin. 1 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şurup sıcakken kayısıların üzerine, kayısıları örtecek seviyede ekleyin. Uzun bir bıçak yardımı ile kavanozun kenarından tabanına doğru batırarak, kavanozun içindeki hava boşluklarını giderin. Sterilize edilip iyice kurumuş kavanoz kapağı ile kavanozun ağzını iyice kapatın.
AFİYET OLSUN!
Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:
Saksı değişimi nasıl yapılır? Daha sağlıklı bitkiler için işte size birkaç basit adımda saksı değişiminin…
Evim ile Ev Turu'nda bu hafta Handan Ünaldı ve eşinin Ataşehir'de yer alan, 100 metre…
Evde hamburger nasıl yapılır? Adım adım mantarlı ve etli burger tarifini anlattık. 4 kişilik bu…
Kasvetli odalar mı? Evinizi aydınlatmak için profesyonellerin sunduğu bu akıllı ışık artırıcı tüyoları kullanın.
Terasınızda ya da balkonunuzda, sadece dört saatte harika bir bahçe ortamı yaratabilirsiniz. Nasıl mı? İşin…
Evim ile Ev Turu'nun bu haftaki bölümünde manzarasını kendinizin belirlediği mobil evler olan karavanlardan birine…