Dekorasyon stilllerini bir torbaya koyduk, karışıtırdık ve çektik. Şansımıza tatlı, sıcak renkleri bolca kullanan retro çıktı.

Retroyu uygulamanın yolları:
50’lilerin ikonik mobilyalarından yetmişlerin aydınlatmalarına kadar uzanan geniş bir dönemi retro olarak kabul ediyoruz. Bu dönemi yansıtan pek çok kült obje, mobilya ve desen var. Üstelik dekorayonu komple yenilemeksizin basit birkaç dokunuşla bu stili çağdaş mekanlara da adapte edebilirsiniz.

ESKİYLE YENİYİ KARIŞTIRIN Tüm evi benzer ürünler ve aynı dönem seçenekleriyle doldurmak bir miktar gerçekdışı durabilir. Bu yüzden en doğrusu güncel  dekorasyon stilini fazla bozmadan eski dönem detaylarını aralara serpiştirmek olabilir. Tıpkı bu salondaki retro koltuk ve sehpayla  daha çağdaş halı, tablo ve aksesuarların birlikteliği gibi.
etsy.com


SÜRPRİZLERE AÇIK OLUN Retro biraz da kalıpların dışına çıkmak, farklı ve sürprizli seçeneklere izin veren bir stil. O dönemi yansıtan geometrik desenli yastıklar, stilize çiçekli nevresim takımları ya da odaya girdiğinizde göze çarpan dönemin en ikonik formlu sputnik avizesi gibi ürünler kullanarak basit ama etkili olabilirsiniz.
Spider avize, Loda.

KURALLARI YIKIN Stili uygularken ille de öne çıkan belli renkleri kullanmak zorunda değilsiniz. Farklı yılları ve temaları karıştırarak da retro olunabilir. İskandinav stili, orta yüzyıl dönemi mobilyalar, marin renkler ve metalik dokular bir arada harika efektler yaratır.
vanessaarbuthnott.co.uk

MÜKEMMEL ODAK NOKTASI İÇİN Tek bir mobilyayla yaratacağınız odak noktası küçük bir salonda yeterli olabilir. Odanın kalanındaysa sade ve düz hatlı mobilyalar ve sedece stilin renk temasını kullanın.
hubsch-interior.com


VINTAGE ÜRÜNLERE YER AÇIN Stilin başrol oyuncuları aksesuarlar dönemi yansıtmaya yardımıcı olur. Bu yüzden farklı seyahatlerden alınma, eskicilerden toplama ve elebette aileden kalma pek çok şeyi raflara yerleştirme vakti.
3.bp.blogspot.com

DETAYLARA DİKKAT! Evet bu stili çok seviyorsunuz ama tamamen böyle bir ev istemiyorsanız birkaç anahtar parça da işinizi görür. Sadece seçimlerinize dikkat edin. Modern bir büfeyi ilginç bir vazoda taze çiçeklerle süsleyebilir, yemek masasında ikonik sandalye modellerini kullanabilirsiniz.
catherinedash.com

YALINLAŞTIRIN Eğer kendinizden çok emin değilseniz bütün aksesuarları bir arada ve aynı anda kullanarak karmaşa yaratmak yerine, belli köşelere doğru ürünleri daha az aksesuarla kullanarak yalın ama doğru bir dekorasyona imza atabilirsiniz. Hele de yaşam alanlarınızı yeterince geniş değilse.
urbanoutfitters.com

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Çamaşır makinesi kapak contası nasıl temizlenir? Çamaşır makinesi conta temizliği

Çamaşır makinesi kapak contası nasıl temizlenir? Çamaşır makinesi conta temizliği için dikkat edilmesi gereken püf…

15 dakika önce

Tavuk biryani tarifi (6 kişilik)

Tavuk biryani tarifi ile karşınızdayız. Çok sevilen bu Hint yemeğine kendi imzanızı atın.

2 saat önce

Yazın canlı ve ışıltılı havasını evinize taşıyın: Dekorasyon ipuçları

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte evlerdeki enerji de yükseliyor. Evinizdeki dekorasyon detaylarını değiştirerek yazın canlı ve…

3 saat önce

Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası

Filtre kahve nasıl yapılır? İyi kahve nasıl olmalı? Filtre kahve yapımını ve kahve ile ilgili…

4 saat önce

Alsancak’ta 80 m2 çatı katı: Burada yaşayabileceğimize kimse inanmıyordu

İzmir Alsancak'ta 80 metrekare bir çatı katındayız. Ev sahibi Şenda Köknar bu evi neredeyse baştan…

6 saat önce

En romantik stil parizyen ve stilin püf noktaları

Parizyen stil ile evinizi yeniden dekore edebilirsiniz. Parizyen ev nedir? ve nasıl dekorasyonu parizyen stiline…

24 saat önce