Kendin Yap

Pudingli ve bal kabaklı pasta tarifi (6-8 kişilik)

Pudingli ve bal kabaklı pasta tarifi ile karşınızdayız. 6-8 kişilik bu pastanın tadına doyamayacaksınız.

MALZEMELER

Pudingli karışım için:

  • 2 paket portakallı çikolatalı puding (veya sadece çikolatalı)
  • 4 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı margarin veya tuzsuz tereyağı

Bal kabaklı karışım için:

  • 1 kg bal kabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 50 gr ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 50 ml krema
  • 10 adet kestane şekerlemesi
  • 1 küçük paket badem krokan
  • 3 adet kayısı

YAPILIŞI

Puding için margarin dışındaki tüm malzemeyi tencereye alın. Sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene dek pişirin. Ocaktan almadan birkaç dakika önce margarini ilave edin. Tekrar karıştırın. Ocaktan alın ve su ile fırçalanmış kelepçeli kalıbın içine dökün. Önce oda ısısında 15 dakika soğutun, daha sonra buzdolabına aktarıp iyice sertleşmesini sağlayın.

Bal kabaklı puding için balkabağını yarım mandalina büyüklüğünde doğrayıp yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Bal kabakların üzerine de toz şeker serpin. 200 dereceye ayarlı fırında, bal kabakları yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra fırından alın, sebze ezeceği ile ezip püre haline getirip tencereye alın.

1 bardak soğuk suda inceltilmiş nişastayı ve tarçını ekleyin. Orta ateşte, yoğun bir kıvam alana dek pişirin. Ocaktan alın. Ceviz içini 1 çay kaşığı tereyağı ile 5 dakika boyunca sürekli kavurun. Kavurduğunuz ceviz içini bal kabaklı karışıma ilave edip tüm malzemeyi iyice karıştırın.

Buzdolabında beklettiğiniz pudingin üzerine bal kabaklı karışımı dökerek spatula ile pudinge zarar vermeden yayın. Tekrar buzdolabına aktarın. Kreması için krem şantiyi süt ve krema ile paket üzerinde verilen tarife göre hazırlayın. Karışımı sıkma torbasına aktarın.

Buzdolabında yarım saat bekletin. Pastayı kelepçeli kalıbından çıkartıp servis tabağına aktarın. Üzerine kremasından sıkın, ufak doğranmış kestane şekerlemesi ile kuru kayısıyı ve badem krokanla süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

AFİYET OLSUN!

Dağ yemişli pannacotta tarifi

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Banyosunu yenilemek isteyenler için 15 dekorasyon önerisi

f2ms Grup mimarlarından Mimar Figen Erdağ Demircan, banyosunu yenilemek isteyenler için de birbirinden güzel dekoratif…

8 saat önce

Çakıllı yollarda büyüyecek en iyi 5 bitki

Çakıllı yollarda büyüyecek en iyi 5 bitkiyi sıraladık. Bu bitkiler, iyi drenajlı çakıllı bir yol…

9 saat önce

Eviniz dekoratif ya da düzenli görünmüyor mu? İşte evde en çok yapılan hatalar

Evde yapılan bazı hatalar mekanı olduğundan daha küçük ve daha karışık gösterebilir. Bu hatalardan kaçınarak…

11 saat önce

Suyla asla temizlememeniz gereken 8 şey

Suyla asla temizlememeniz gereken 8 şeyi bir araya getirdik. Bazı durumlarda, temizlik için su kullanmak…

14 saat önce

Küpeli çiçeği bakımı nasıl olmalı? Çeşitleri nelerdir?

Küpe çiçeği bakımı, çoğaltılması, budanması, çeşitleri ve hastalıklara çözüm ile ilgili son günlerde sıklıkla araştırmalar…

15 saat önce

Kurtköy’de 85 m2’lik minik ve sevimli bir dairedeyiz

Bu hafta İstanbul Kurtköy'de küçük ve sevimli bir daireye konuk olduk.

16 saat önce