Kategoriler: Dekorasyon Fikirleri

Perdeyle bölünen bir salon

Perdeyi salonun tam ortasında görmeye pek alışık değiliz. Ama biz küçük salonda oturma ve çalışma alanlarını bakın nasıl böldük; hem de bir perdeyle…

Açık
Pencere önüne yerleştirdiğiniz çalışma masası günışığından maksimum şekilde faydalanarak sizi işe, çocuğunuzu ödev yapmaya motive ediyor. Evde yalnızken perdeleri iki yanda toplayarak hem salonun ışık almasını sağlayın, hem de gerekli eşyalar ve kitaplar içinraflara erişimi kolaylaştırın.
Duvarın oturma alanı ve çalışma köşesi arasındaki bölümüne asacağınız açık raf üniteleri çerçeve, çiçek ve  biblolar; atmosferi dekoratif olarak desteklerken, çalışma esnasında işinize yarayan kitap ve dosyalar için de iyi bir depolama alanı oluşturur.

Kapalı
Çalışma sırasında etrafa dağılmış dosyalar, evraklar veya çocukların ödev hazırlarken yayılan kitapları ve ıvır zıvırlar çirkin bir görüntü yaratır. Ama bu alanı sürekli düzende tutma gibi bir seçeneğiniz de yok. Misafirler ya da siz bile kimi zaman bu görüntüden rahatsız olabilirsiniz. O zaman yapacağınız tek şey perdelerinizi kapalı tutmak.
Salonda oluşturacağınız çalışma köşesinde büyük ebatlı kitaplık ve depolama üniteleri zaten dar olan mekanı iyice daraltacağından bu alanda çıkarılabilir raflar ve mobil sehpalar gibi küçük ölçülerde ve pratik ürünler tercih edin.

İstanbul kanepe, www.evgor.com. Deri koltuk, ahşap ayaklı sehpa, renkli muglar, renkli mumluklar, Tepe Home. Sehpa, Ora sarkıtlar, www.evidea.com. Sanella perde, Varde raf, Ribba çerçeve, Ikea. Zikzak işli yastık ve kırmızı kadife yastık, Boyner Evde. Saat, cam vazo, saksıda kaktüsler, Mudo Concept. Renkli yün battaniye, çiçek mum, Zara Home. Metamorphose parchwork halı, www.gobbis.com.

HAZIRLAYAN PELİN ÖZKUL FOTOĞRAFLAR ENGİN YILDIZ YAPIM ASİSTANI BÜŞRA SARI

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Su şişenizi düzgün bir şekilde temizliyor musunuz? İşte siyah küfleri yok etmek için bilmeniz gerekenler

Su şişenizi düzgün temizlemiyorsanız, içinde gizlenen siyah küfler olabilir. Küfe maruz kalmak, hapşırma ve kırmızı…

4 saat önce

Dış mekan için halı seçmenin ipuçları

Dış mekan için halı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Balkon, teras ve…

6 saat önce

Çok yıllık bitki seçim rehberi

Çok yıllık bitki seçim rehberi ile karşınızdayız. Bahçeniz renklenecek diye her mevsim çiçek dikmekten yoruldunuz…

7 saat önce

65 metrekarelik bahçe katı dairedeyiz: Mavi beyaz dekorasyon

Bodrum Yalıkavak'ta 65 metrekarelik bahçe katı dairedeyiz. Mavi beyaz dekorasyonun hakimiyet sürdüğü bu evi gelin…

7 saat önce

Yatak odasında yetiştirilebilen bitkiler nelerdir? İşte 13 örnek

Yatak odasında yetiştirilebilen bitkiler nelerdir? Bitkilerle yatak odanızda huzurlu atmosfer oluşturun. Bu 13 örnek sizi…

1 gün önce

Musluklardan sert su lekelerini hiçbir temizleyici kullanmadan çıkarmak mümkün! İşte pratik yöntemler

Musluklardaki su lekeleri, zamanla sert su ve mineral birikintilerinden oluşur. Bu lekeler, muslukların estetik görünümünü…

1 gün önce