Evde Düzen

Panel duvar nedir? Odanızı panel duvarlarla yenileyin

Panel duvar hakkında merak edilen soruların yanıtlarını veriyoruz. Eskiden duvarları genel anlamda korumak ve rutubeti engellemek için kullanılan paneller son dönemlerin dekoratif seçenekleri arasında adeta bir yıldız gibi parlıyor. İçinde olduğu mekanı çarpıcı bir şekilde dönüştüren panel duvarlarla evinize yepyeni bir görünüm kazandırabilirsiniz.

PANEL DUVAR NEDİR?

Evlerin hem içinde hem de dışında karşımıza çıkan panel duvarlar, bulunduğu alanı dönüştürme konusunda kusursuz bir tercih. Mekanların çehresini tümden değiştirmeyi başaran ahşap paneller, aynı zamanda stil konusunda da iddialı sonuçlar elde etmenizi sağıyor.

Ahşap paneller özellikle trafiği yüksek olan alanlar için pratik bir tercihtir. Çünkü duvarlar çok sık kirlenir ve çizilir. Antre, merdiven ve koridor gibi alanlarda duvarları korumak için panel yaptırabilirsiniz.

NEDEN PANEL KULLANMALIYIM?

Paneller sadece dekoratif olmasının yanı sıra teknik olarak da pek çok sıkıntının üstünden gelebilir. Örneğin darbeli duvarları gizler, çirkin görünen kalorifer peteklerini ya da boruları saklamanızı sağlar. Prizler de benzer şekilde paneller sayesinde gizlenebilir. Ayrıca nem ve rutubet gibi sorunlara karşı da etkili bir çözümdür. Elektronik aletlerin kablolarını da bir düzene koymanıza yardımcı olur.

PANEL DUVAR ÇEŞİTLERİ

Masif ve MDF olarak panel duvar yaptırabilirsiniz. MDF biraz daha ekonomik bir tercih olabilir. Ancak en estetik görünümü her zaman için, hiç kuşkusuz masif seçeneklerle elde edebilirsiniz. Eğer banyo gibi ıslak hacimlerde kullanacaksanız üzerine mutlaka bir koruyucu uygulamanız gerekir.

NEREDEN TEMİN EDEBİLİRİM?

Yapı marketlerde pek çok lambri seçeneği var. Ayrıca kendiniz de MDF kestirip kıl testere yardımıyla evde keserek yapabilirsiniz. Ancak doğal ahşap panel yaptıracaksanız bir usta ya da marangozdan destek almanız da fayda var.

DAHA EKONOMİK BİR ÇÖZÜM VAR MI?

Doğal ahşap panel yerine duvar kağıdı gibi alternatifler de tercih edebilirsiniz. Panel etkisi yaratan duvar kağıtlarını yapı marketlerden bütçenizi de sarsmadan alabilirsiniz. Ayrıca budaklı boyalarla da benzer bir görünüm elde edebilirsiniz. Bu da nispeten ekonomik bir seçenek olacaktır.

PANEL DUVAR FİYATLARI

Ahşap panel yaptırmak isterseniz pek çok farklı bütçe seçeneği mevcut. Örneğin, yatak başınız için 1.50 m x 4 m ebatlarında 10 cm2’lik çıtalar halinde masif çam bir panel yaptırmak isterseniz, metrekaresini 350 TL.’ye; eğer meşe ağacından olsun isterseniz metrekaresini 700 TL.’ye yaptırabilirsiniz.

Duvar paneli nasıl yapılır?

Modern ve şık: Duş panelleri

Harika Pelin Şengül

Güncel yazılar

Profesyonellere göre bilgisayarınızın klavyesi nasıl temizlenir?

Klavyenizi nasıl etkili bir şekilde temizleyeceğiniz ve temiz bir şekilde tutacağınız konusunda temizlik uzmanlarından tavsiyeler.

12 dakika önce

Ev turu: Anılarla şekillenmiş sıcacık bir eve konuk oluyoruz

Evim ile Ev Turu’nun 16. bölümünde İç Mimar Nedret Tuncer ile Kübra ve Gökhan Yücel…

2 saat önce

Su şişenizi düzgün bir şekilde temizliyor musunuz? İşte siyah küfleri yok etmek için bilmeniz gerekenler

Su şişenizi düzgün temizlemiyorsanız, içinde gizlenen siyah küfler olabilir. Küfe maruz kalmak, hapşırma ve kırmızı…

2 gün önce

Dış mekan için halı seçmenin ipuçları

Dış mekan için halı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Balkon, teras ve…

2 gün önce

Çok yıllık bitki seçim rehberi

Çok yıllık bitki seçim rehberi ile karşınızdayız. Bahçeniz renklenecek diye her mevsim çiçek dikmekten yoruldunuz…

2 gün önce

65 metrekarelik bahçe katı dairedeyiz: Mavi beyaz dekorasyon

Bodrum Yalıkavak'ta 65 metrekarelik bahçe katı dairedeyiz. Mavi beyaz dekorasyonun hakimiyet sürdüğü bu evi gelin…

2 gün önce