Evde Düzen

Odadaki sivrisinek nasıl bulunur? Pratik yöntemler

Odadaki sivrisinek nasıl bulunur sorusu özellikle havaların ısındığı yaz mevsiminde sıklıkla merak konusu oluyor. Yatma saatiniz geliyor, odanıza geçip ışığı kapatıyorsunuz ve birkaç dakika sonra bir sivrisineğin başınızın etrafında gezdiğini duymaya başlıyorsunuz. Bu herkesin başına gelmiştir. Peki bir anda ortadan kaybolan ve bir türlü bulunamayan odadaki sivrisinek nasıl bulunur? Sizler için birkaç önerimiz var.

Sivrisinekler çok sinsi ve tehlikeli yaratıklar. Acı acı bir şekilde ısırdıkları gerçeğinin yanı sıra, çeşitli virüs hastalıklarını yayıyorlar ve insan yaşamı için tehlikeliler. Bu parazitlerin yaklaşık 35 bin türü var ve bunların% 6’sı insan kanı içiyor. Ancak bu yüzde 6 bile, özellikle geceleri avlanmaya başlıyorlarsa ve uykuya dalmamızı önlüyorsa, bizim için çok fazla sorun anlamına gelir.

ODADAKİ SİVRİSİNEK NASIL BULUNUR?

Işığı açtığınızda sivrisinek hızla kayboluyor, odanın içinde rastgele dolaşıyorsa, onu yakalamak imkansız gibi görünebilir. Ancak karanlık bir odada sivrisinek bulmanın yolları var:

  • Onu ışığa çekmek,
  • Elektrikli süpürge,
  • Bir el feneri kullanmak,
  • Telefon ya da tablet ışığı kullanmak,
  • Onun için bir yem hazırlamak.

SİVRİSİNEĞİ IŞIĞA ÇEKMEK

Dışarısı karanlık olduğunda sivrisinekler ışığa uçmak ister, böylece lambayı açabilir, sivrisinekleri görebilir ve öldürebilirsiniz.

Sıradan bir lamba kullanmak gerekir, ancak LED ışığa gelmezler. Hızlı hareket edin, eğer odada 1-2 sivrisinek varsa, bu yöntem kolay bir çözüm olacaktır.

ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE

Odadaki sivrisineği bulmak için elektrikli süpürge de etkili bir çözüm. Elinizin ulaşamadığı bir alanda gördüğünüz sivrisineği elektrikli süpürge ile temizleyebilirsiniz.

EL FENERİ

Odadaki sivrisineği bulamadıysanız, vücudunuzun bir yerine el feneri tutarak sivrisineğin gelmesini bekleyin. Sivrisinek, ışığın ve sizin kokunuzun etkisine dayanamayarak gelecektir. Bir diğer yöntem ise şu şekilde:

  1. Bir el feneri alın ve henüz kapalı değilse tüm ışıkları kapatın.
  2. Tek bir küçük ışık kaynağını açın ve kapatın (bir lamba, telefon, tablet gibi).
  3. Odayı yavaşça dolaşın ve sesi dinleyin. Birkaç dakika sonra sivrisinek muhtemelen ışık kaynağına doğru ilerleyecek ve yakındaki duvara konacaktır.
  4. El fenerinizi açın ve duvara tutun, ardından ışığı duvar boyunca hareket ettirin.
  5. Sonunda, ışık sivrisinekleri çekecek ve nerede olduğunu görmenizi sağlayacak.

YEM HAZIRLAYIN

Odadaki sivrisineği yakalamak için vücudunuzun sadece bir bölümünü açıkta tutun. Sivrisinek ısırmak için gelecektir.

TELEFON YA DA TABLET IŞIĞI KULLANIN

  1. Yatakta sırt üstü yatın ve tabletinizi veya telefonunuzu ekranı açık ve çok parlak olacak şekilde göğsünüze koyun.
  2. Açık renkli veya beyaz çarşaflarınız varsa, dizlerinizi bükün ve dümdüz baktığınızda çarşafın görülebilmesi için onları yukarı kaldırın. Bu sivrisinek daha görünür hale getirecektir. Tabletinizi sahne olarak ve desteklenmiş çarşaflarınızı arka plan olarak düşünün.
  3. Şimdi derin derin nefesler alın ve göğsünüzdeki tablet yönünde nefes verin. Işığa ek olarak nefesinizdeki karbondioksit de sivrisinekleri içeri çekecektir.
  4. Bekleyin. Sivrisinek size doğru gelecektir. Hatta tabletin üzerine bile konabilir.

SİZE GELMESİNİ BEKLEYİN

Chip.de‘nin önerisi ise sivrisineğin size kendiliğinden gelmesi. Haberde şu bilgi paylaşılıyor: Odanızda sivrisinek varsa onu bulmak biraz sabır gerektirebilir. Sivrisinekler koku alabilir. Ter ve nefesteki karbondioksit sivrisinekleri çeker. Sabırla bekler ve bol bol nefes alırsanız sivrisinek size gelecektir.

SİVRİSİNEKLERİ UZAK TUTMAK İÇİN DOĞAL KOVUCU SPREYLER HAZIRLAYIN

Kimyasal böcek kovucular cildinize ve çevreye zarar verebilir. Doğal olmayan malzemelerden kaçınarak ve bu doğal sivrisinek kovucuları evde yapabilirsiniz. 

Her biri doğal uçucu yağlarla yapılabilen sprey ve kremleri hazırlayarak, hem yetişkinler hem de çocuklar için güvenle kullanabilirsiniz. 

Tariflerimiz için tıklayın: Doğal sivrisinek kovucu tarifleri

SİVRİSİNEKLERİ UZAK TUTMAK İÇİN SİVRİSİNEK KOVUCU BİTKİLER YETİŞTİRİN

Bazı bitkiler sivrisineklerin uzaklaşmasını sağlar. Odanızın sivrisineklerin istilasına uğramasını istemiyorsanız, pencere ya da balkon kenarlarına sivrisinek kovucu bitkiler yerleştirebilirsiniz.

Sivrisinek kovucu bitkiler listemiz için tıklayın: Balkonda sineklerden kurtulmak için ne yapılabilir? Sivrisinek kovucu 9 bitki

SİVRİSİNEK EVE NASIL GİRER?

Pencereleriniz açıksa, bir cibinlik tarafından korunmuyorsa, sorunun cevabı açıktır. Ancak tüm önlemleri aldıysanız ve yine de sivrisinekler odanızda uçuşuyorsa, bu sorunun birkaç cevabı var:

  • Sivrisinek, eve biri girip çıkarken kapıdan girebilir. Giysinize konan sivrisinek sizinle birlikte evinize kolayca girer. Ya da kapınızın önünde duran sivrisinek kapı açılınca yine kolayca içeri uçabilir.
  • Evde bir sivrisinek yuvasının varlığı da bir ihtimaldir. Bu haşere için ideal habitat nemli bir ortamdır. Çok nemli olan yerlerde kendilerini rahat hissederler. Bu tür yerler suyun depolandığı bir çatı katı, bodrum katı vs. olabilir. Eğer bu bir apartmanda yaşıyorsanız, sivrisineklerin kaynağı bodrum katı da olabilir.
  • Dairenizde bir sivrisinek doğrudan yaşayabilir. Söylediğimiz gibi, durgun su sivrisinekleri çeker. Odadaki sürekli nem veya suyla birlikte açık kapların bulunması durumunda, odada sivrisinekler görünecektir. Ayrıca banyodan veya havalandırma yolundan da gelebilirler.
  • Sivrisinekler banyoda veya mutfakta bir havalandırma borusundan geçebilir. Havalandırma borularını temizlemek çok önemlidir. Temizlik sayesinde, sadece toz ve yağdan değil, aynı zamanda birçok böcekten de kurtulursunuz.
  • Sivrisineklerin bodrum katlarına veya kanalizasyonlara girmesini önlemek için ızgaralar gazlı bez ile kapatılabilir.
  • Sivrisinek, belirgin ter kokusuna uçabilir. Bir insanda sivrisinek çeken ilk şey budur (Özellikle dişi sivrisinekler).
  • Balkon ve pencere çatlakları varsa sivrisinekler bu çatlaklardan içeri girebilir. Bu durumda, bu sorunu gidermek için önlemler uygulamanız gerekir. Tüm çatlakları onarın, pencereleri ya da camı değiştirerek balkonu yalıtın.
  • Böcekler bir evde çok uzun süre yaşayabilirler. Onlar için en ideal yerler banyo, mutfak, tuvalet olacaktır. Karanlık yerlerde iyi saklanabilirler: Odaların köşeleri, karanlık dolaplar, yatakların altında veya bir kanepe altı gibi karanlık yüzeylerde saklanırlar. Genel temizlik sırasında, her şeyi mümkün olduğunca temizlemeye çalışın, odayı havalandırın.

Meyve sineklerinden nasıl kurtulunur? Neyi sevmezler?

Harika Pelin Şengül

Güncel yazılar

Çamaşır odası nasıl olmalı? Adım adım çamaşır odası tasarımı

Evinizde mini bir çamaşır odası yapmayı istiyor ama işe nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız, ipuçlarımızı takip edin.

8 saat önce

İsrafı önlemek için dondurabileceğiniz 9 şaşırtıcı yiyecek

Hemen yiyemeyeceğiniz yiyecekleri dondurmak, yiyeceklerinizi çöpe atmamak için de harika bir strateji olabilir. Ve dondurabileceğinizi…

9 saat önce

Dekorasyonda sarı ile uyumlu renkler: Tasarımcılar öneriyor

Dekorasyonda sarı ile uyumlu renkler nelerdir? Güneş ışığının rengi olan sarı, mutluluk, pozitiflik, enerji ve iyimserlik…

13 saat önce

Ev turu: Nostaljinin izinde vintage detaylar olan bir evdeyiz

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak'ta farklı bir evdeyiz. Nostaljik detaylar olan bu evi gelin birlikte…

14 saat önce

Turuncu ev dekorasyonu ve uyumlu renkler

Turuncu ev dekorasyonu ve turuncu ile uyumlu renkler nelerdir? Turuncu ev dekorasyonu örneklerini mutfağınızda, salonunuzda…

1 gün önce

Buhurdanlık nasıl temizlenir? Buhurdanlık nedir ve nasıl kullanılır?

Buhurdanlık nasıl temizlenir? sorusu sıklıkla merak konusu oluyor. Son yıllarda kullanımı giderek yaygınlaşan buhurdanlık, nasıl…

1 gün önce