Mutfağını sen tasarla!

Duvarları ölç, modelini seç, montajını yap ve uygula. Artık günümüz olanaklarıyla mutfağınızı tasarlamak için pek çok seçeneğiniz var.

ADIM 1: Yaratıcı fikirler için bolca mutfak mağazası gezin, internet sitelerine göz atın. Doğru karar vermek için ilk kriter yerleşim alanı. Farklı menteşe sistemlerinden en uygun olanını bulmak için kapakları açıp kapayın. Dolap içi donanımı inceleyin. Bunlar kullanımınızı kolaylaştıracak önemli detaylar. İkinci etap malzeme tercihi. Yüzeylere dokunarak algılamaya çalışın. İzin alarak fotoğraf çekin, arşivleyin ve fikirlerinizin olgunlaşmasını bekleyin.
ADIM 2: Mutfak ölçünüzü alarak bir eskiz çizin. Kapı, pencere, niş, kolon ve kiriş ölçülerini ihmal etmeyin. Elektrik ve su tesisat çıkışları, mevcut eviye ve cihazların konumunu işaretleyin. Online proje çizebileceğiniz bir siteye yönelin ve bilgileri girerek mutfak planını oluşturun. Standart modül ölçülerini baz alın. Genişlikler 20-30-40-60-80-90-120 cm arasında, derinliklerse alt dolap, fırın için 60 cm, üst dolap için 35 cm. Çalışma üçgenine göre lavabo ve ocak arası 30/40 cm olmalı. Tezgahı boy dolaplarıyla bölmek yerine bir köşede blok dolap ünitesi olarak tasarlayın.
ADIM 3: Bütçenizi gözden geçirin. Beğendiğiniz marka ya da bir marangozu projenizle birlikte ziyaret edin. Soru sormaktan çekinmeyin. Çünkü bazen ihtiyaç olmayan aksesuarlar sırf güzel göründükleri için satın alınabiliyor ve bu kalemler bütçenizi zorlayabiliyor. Küçük bir mutfağınız varsa kullanmayacağınız cihazlarla doldurmayın. Son model büyük bir davlumbaza bir  servet harcamak yerine işlevsel bir aspiratör tercih edin. Bir düzen sihirbazı değilseniz açık raflara para harcamayın.
ADIM 4: Her santimin önemi var. Bu yüzden kullanmayacağınız ürünler almayın. Cihazlar için ayrı bir araştırma yapın ve ihtiyaçlarınızı belirleyin. Bir yemek gurusu değilseniz 12 programlı bir fırın almayın, yalnız yaşıyorsanız çift kapılı bir dolap sizin için lüks. Mevcut cihazları kullanıyorsanız ölçülerini dolap siparişi sırasında mutlaka belirtin.
ADIM 5: Kişiselleştirmek için küçük detaylar:
a. Kapak kulpları: Ankastre, porselen, metal, ahşap… Seçimlerinizi dekorasyon stilini düşünerek yapın.
b. Set üstü aydınlatma: Çalışma alanını aydınlatır ve sürekli ışık isteyenler için de gece lambası işlevi görür. LED’li olanlardan kullanarak tasarruf edin.
ADIM 6: Son onay için mutlaka dökümlü liste isteyin ve tüm kalemleri inceleyin. Ödemeyi yapmadan önce zamanında teslim, montaj ve ürün garantisi gibi marka güvenilirliği ile ilgili webden marka yorumlarını inceleyebilirsiniz. Önemli olan paranızın karşılığını almak.