Mutfağı işlevsel kılmanın yolları
Pişirme, hazırlama, yeme ve bir tür sosyalleşme alanı mutfaklarda aynı anda farklı işler yapıyoruz.
Pişirme, hazırlama, yeme ve bir tür sosyalleşme alanı mutfaklarda aynı anda farklı işler yapıyoruz. Birçok ünite ve eşyanın yer aldığı bu mekanı çok daha kullanışlı hale getirebilirsiniz.
Evin diğer bölümleriyle kıyaslandığında en yoğun çalışma alanı olarak belki de mutfağı gösterebiliriz. Mutfakta ortalama geçirilen vakit 2 saati buluyor. Çekmece üniteleri ve dolaplar 80 kereden fazla açılıp kapatılıyor. Birbirinden farklı işlemlerin en az 50 kez tekrarlandığı görülüyor. Aktivitenin bu kadar yoğun olduğu bir alanın, zamanı ve kişinin enerjisini en ergonomik kullanacağı şekilde tasarlanması gerekiyor. Ayrıca kişilerin alan açısından mutfakta kendilerini rahat, konforlu hissetmeleri de büyük önem taşıyor. Çünkü burası aynı zamanda bir sosyalleşme ve iletişim merkezi. Mutfak kurgusu açısından fikir sahibi olabileceğiniz pek çok farklı tasarım var.
Dar mutfaklara
L ya da U mutfaklar en kullanışlı mutfak tipleri. Ancak mutfak, şekli itibariyle bu tarz yapılara her zaman izin vermeyebilir. Hem depolama hem de çalışma alanı için derinliği fazla olmayan tezgah ve raf sistemleriyle depolama sorununu çözebilir, çalışma alanını rahatlatabilirsiniz.
Stüdyo dairelerde
Yaşam alanının bir bölümünü mutfak olarak tasarlayabilirsiniz. Mekanın bir köşesinde kare formlu bir mutfak yapabilirsiniz. Tezgahı çevreleyen dolap ünitelerini biraz yüksekçe planlayarak aynı zamanda onları masa gibi de kullanabilirsiniz.
Marshall.

Mutfakta bir yaşam alanı oluşturarak sosyal etkileşimi artırabilirsiniz. Ufak bir oturma köşesi konforlu bir alan oluşturmanızı sağlayabilir. Ayrıca mutfak, bağımsız bir oda olarak planlanmışsa genişçe bir kapı açtırarak ya da mutfağı ana yaşam alanından ayıran duvarı kaldırarak onu ana yaşam alanına dahil edebilirsiniz. Mekan çözümü, Alvhem Makleri.
Ekstra aktivite alanı
Mutfağınızın ölçüleri aktivite alanlarını rahat bir şekilde planlamanıza izin vermiyorsa seyyar tezgahla hazırlama ya da pişirme alanı oluşturabilirsiniz. Örneğin kahve makinesi ya da çırpıcı gibi mutfak robotlarıyla yaptığınız hazırlıklara yönelik bir tezgah oluşturabilirsiniz.
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Küçük Mutfağınızı Daha Geniş Gösterecek 4 Zemin Seçeneği -
Mutfak ve banyo için yeşil fikirler -
Mutfak tezgahı için 4 malzeme önerisi -
2025’te Mutfaklarda Göreceğiniz 7 Popüler Tasarım Trendi -
Profesyonel bir organizatörün dağınıklığı en aza indirme sırları -
Görünmez mutfaklar trendi ve görünmez mutfağın 8 şık yolu -
2025’te Her Yerde Göreceğiniz 7 Mutfak Trendi -
Mutfağınızı daha şık göstermenin 10 farklı yolu var -
Mutfağınız banyonuzundan daha pis olabilir: Görünmeyen bakterilerden nasıl kurtulursunuz? -
Mutfakta farklı renkleri bir arada kullanmak -
Bir iç mimar mutfağında asla bulundurmayacağı 10 şeyi açıkladı -
Dingin gri evi aydınlık gösterir mi?
Yorum Yaz