Maliyetli alışkanlıklar

Evdeki masrafları azaltmak istiyorsanız, bazı alışkanlıklardan kurtulmak işinize yarayabilir!

ALIŞKANLIK: Bulaşık makinesini tam doldurmadan çalıştırmak.
Neden kötü? Bazı modellerde, makinenin içerisindeki bulaşık miktarı ne kadar olursa olsun her zaman aynı miktarda su ve enerji harcar. Yani bulaşık makinesini iki kez yarı dolu olarak çalıştırmak, tam dolu olarak bir kez çalıştırmanın iki katına mal olur. Eğer çok az miktarda bulaşık varsa, ya makinede bekletin ya da elde yıkayın. Ancak su sarfiyatını minimuma indirmek için bulaşıkları sabunlarken musluğu kapatmayı, durularken de dikkatli olmayı unutmayın.

ALIŞKANLIK: Elektrik süpürgesinin kablosuna asılmak.
Neden kötü? Elektrik süpürgesi kullanırken fişi prizden çıkarmadan kabloya asılmak gibi bir alışkanlığınız varsa birçok hasara sebebiyet verebilirsiniz. Örneğin kordon ya da içindeki bir tel kopabilir, priz duvardan çıkabilir ya da kırılabilir. Böylesi bir hasar tamir gerektirir ve ekstra masrafa yol açar.

ALIŞKANLIK: Mutfak robotunu ağzına kadar doldurmak.
Neden kötü? Mutfak robotunu ağzına kadar doldurmak sadece motorunu yormakla kalmaz aynı zamanda içindekilerin taşmasına, motorun fazla ısınmasına, hatta durmasına sebep olur. Motor durduğu takdirde yeni bir robot almak veya tamir ettirmek için para harcamak zorunda kalırsınız. Peki mutfak robotunu ne kadar doldurmalısınız? Öncelikle mutfak robotunuzun kullanım kılavuzunu okuyun. Doldurma işlemine önce sıvıları, sonra katıları en son olarak da dondurulmuş gıdaları ekleyerek devam edin.

ALIŞKANLIK: Çamaşırları her zaman sıcak suda yıkamak.
Neden kötü? Sadece özel durumlarda beyazların ve yağ lekesi gibi ağır lekeleri olan çok kirli çamaşırların yüksek ısıda yıkanmasına gerek vardır. Kan lekesi de dahil geri kalan bütün çamaşırlarınız için soğuk su yeterli olacaktır. Makinenizin harcadığı elektriğin büyük çoğunluğu suyu ısıtmak için kullanılır.