Kendin Yap

Limonlu mereng turta tarifi

Limonlu mereng turta tarifi ile karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…

GEREKLİ MALZEMELER

  • Tabanı için: 1 bardak un, 1 fiske tuz, 6 yemek kaşığı soğuk tereyağı, 2-3 yemek kaşığı soğuk su.
  • Dolgu için: 11/4 bardak şeker, 1/3 bardak mısır nişastası, 1/4 çay kaşığı tuz, 11/4 bardak su, 4 büyük boy yumurtanın sarısı, çırpılmış, 1/2 bardak taze limon suyu, 3 yemek kaşığı tereyağı, 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi.
  • Mereng için: 4 büyük boy yumurtanın beyazı, 1/2 çay kaşığı krem tartar, 1/2 bardak şeker

YAPILIŞI

Taban: Fırını 200 derecede ısıtın. Tuz ve unu bir kapta karıştırın, 6 kaşık tereyağını katıp çatalla ezerek karıştırın ya da pasta karıştırıcısından geçirin. Unu ıslatacak kadar az soğuk su katıp karıştırmaya devam edin ve beze haline getirin. Hamuru açıp 23 cm’lik tart kalıbının tabanına yerleştirin. Kenardaki fazlalıkları alın. Taban hamurunun kabarmaması için çatalla delikler açın. 8-10 dakika kadar hafifçe kızarıncaya kadar fırında pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Fırının ısısını daha sonraki pişirme işlemi için 165 dereceye getirin.

Dolgu: Şeker, mısır nişastası ve tuzu bir kapta karıştırın. Suyu yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın. 1 dakika kaynatıp üzerine daha önce birlikte çırpılmış şeker ve yumurta sarılarından oluşan karışımı yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. 2-3 dakika daha pişirmeye ve karıştırmaya devam edin… Üzerine limon suyunu, limon kabuklarını ve 3 kaşık tereyağını ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp topaklanmaması için biraz daha karıştırmaya devam ederek kenara alın.

Mereng: Yumurta akları ve krem tartarı birlikte köpük haline gelinceye kadar çırpın. Çırpma hızını artırıp 1/2 bardak şeker ekleyin, 3-4 dakika daha çırpın.

Tart: Pişirip hazırladığınız tart tabanının üzerine dolguyu dökün. Dolgu kremasının üzerini mereng ile kaplayın. 20-25 dakika kadar mereng hafifçe kahverengileşmeye başlayıncaya kadar pişirin. Oda sıcaklığında 1-2 saat bekletin. Buzdolabında 1 saat kadar soğutup servis edin.

AFİYET OLSUN!

Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir:

Keçi peynirli ve incirli tart tarifi – İşte lezzetli tart tarifi!

Harika Pelin Şengül

Güncel yazılar

En romantik stil parizyen ve stilin püf noktaları

Parizyen stil ile evinizi yeniden dekore edebilirsiniz. Parizyen ev nedir? ve nasıl dekorasyonu parizyen stiline…

7 saat önce

Fil kulağı bitkisi (Alocasia Polly) bakımı nasıl olmalı? Püf noktalar

Fil kulağı bitkisi (Alocasia Polly) bakımı nasıl olmalı? Püf noktaları anlatıyoruz. İşte çoğaltmadan toprak seçimine…

8 saat önce

Mobilyalar duvara nasıl sabitlenir? Gönül rahatlığı için 4 adım

Uzmanlar, mobilyaları güvence altına alması gerekenlerin yalnızca çocuklu insanlar olmadığı konusunda uyarıyor.

9 saat önce

Unsuz, yağsız, şekersiz kek tarifi (4 kişilik)

Unsuz, yağsız, şekersiz kek tarifi ile karşınızdayız. 4 kişilik bu tarif çok kolay ve lezzetli.…

10 saat önce

Koyu renk duvar dekorasyonu örnekleri ve püf noktalar

Koyu renk duvar ile evinizi farklı kılmak istiyor ancak cesaret edemiyor musunuz? Sofistike mekanların anahtarı:…

11 saat önce

Açelya çiçeği bakımı, özellikleri – Açelya ne zaman açar?

Açelya çiçeği bakımı ile ilgili püf noktalar: Ne zaman çiçek açar? Açelya nasıl çiçek açtırılır?…

13 saat önce