Küçük alanda maksimum depolama

Banyo gibi küçük bir alanda maksimum depolama alanı kazanmak için köşe bucak çekinmeyin ve pratik önerilere kulak verin.

Genellikle evin dar ve küçük bölümleri olan banyolarda depolama alanı yok denecek kadar az. Bakım ve temizlik ürünleri çoğu zaman hiçbir yere sığmaz. Ayrıca eski tarz evlerde gömme küvet yer kaplar. Bundan yola çıkarak banyoda nasıl daha fazla saklama alanı oluşturulabilir gözden geçirdik.

Küvet yanı boşa gitmesin!
Küçük banyoda çok yer kaplayan küvetin üzerini örterek kullanışlı bir oturma alanı sağlanabilir. Gömme küvetlerin kör köşelerinde ince raylı sepetler takılabilen raflı ünitelerle ekstra depolama alanları kazanılabilir. Daha düzenli görünmesi için kapaklı üniteler kullanın.
1. Kapaklı ünite:
Küvetin üstü ahşap bir çerçeveden oluşan, kılıflı ve kolayca sökülebilen bir kapakla örtülür. Orta bölüm açılabilir ve kirli çamaşırlar için gizli sepet vazifesi görebilir.
2. Duvar rafı:
Küvet fayansının üzerinde boydan boya uzanan bir rafa banyo eşyalarınızı yerleştirebilirsiniz.
3. Asma kutular:
Yeşil bitkilerle süslenmiş asma kutular banyonuza natürel bir görünüm katar ve spa hissi verir.
4. Dolap içi raflar:
Küvetin dar bölümünde tavana kadar yükselen bir dolap mevcut, bunun iç tarafı cam bir plakayla su sıçramasına karşı korunuyor. Üstteki açık raf bölümünde havlular kullanılmayı bekliyor.
5. Ecza dolabı:
Dolabın alt bölümündeki çok katlı sürgülü çekmece sayesinde arkada duran tüp ve şişelere de kolayca erişebilirsiniz.

Klozetin etrafında
Klozet yanları da banyonun atıl alanlarından. Eğer ölçüler müsaitse çamaşır makinesi için kullanılabilir.
1. Dolap ünitesi:
Bu banyoda olduğu gibi pencere ve klozet arasına konumlanan çamaşır makinesi dolabının üst kısmını tavana kadar kapalı ya da açık raflarla geçebilirsiniz. İpucu: Kurutma makinesi kullanıyorsanız dolap ölçünüzü buna göre planlayın.
2. Saklama kutuları:
Açık raf tercihiniz varsa, çamaşır makinesi dolabının klozete bakan yüzünde derinliği fazla olmayan açıklıklar bırakılabilir. Bu alana sıkça kullandığınız temizlik gereçlerini yerleştirebilirsiniz. Bu bölümün üst kısmında da aynı yükseklikte bir kapak takılabilir.
3. Açık raflar
: Klozet duvarında yer israfına gerek yok! Bu duvarda kalktığınızda başınızın çarpmayacağı ölçüyü hesaplayıp düz raflar asarak bu alanı oda kokusu, mum veya taze çiçekler koyacağınız şık vazolar gibi dekoratif aksesuarlarla süsleyebilirsiniz.

Lavabo dolabı ve çevresi
1. Aydınlatma: Dolap, raf ve yıkanma alanında genel aydınlatma kullanın. Lavabo üstü ve köşelerde yönlendirilebilir başlıklı LED spotlar gibi nokta ışıklar seçin.
2. Boy dolapları: Lavabonun her iki yanında boş alan varsa buradaki gibi dar boy dolapları kullanılabilir.
3. Pratik seçenekler: Dar boy dolaplarında rafların gerisine ulaşmak zordur. Bu yüzden raylı veya düşey kapaklı sistemler takarak pratik bir kullanım sağlayabilirsiniz.
4. Aynalı dolap: Her banyonun olmazsa olmazı aynalı bir dolaptır. Bu banyonuzu görsel olarak daha ferah ve aydınlık gösterirken işlevsel bir depolama alanı da sağlar.
5. Lavabo dolabı: Büyük ve geniş çekmeceler saç kurutma makinesi, ütü, traş makinesi gibi hacimli ve yer tutan eşyaları el altından kaldırıp saklamanızı sağlar.

Eleganza banyo dolabı, Isvea.

Arya banyo dolabı, Güral Vit.

HAZIRLAYAN PELİN ÖZKUL İLLÜSTRASYONLAR MURAT ÖZKAN