Kızarmış pastırma ve somon birbirine çok yakışıyor.
Kızarmış pastırma ve somon birbirine çok yakışıyor.
Hazırlama süresi: 20 dakika
İPUCU: Somon derisinin çıtır olması için önce balığın derili tarafını pişirin.
GEREKLİ MALZEMELER
• 4 kalın dilim pastırma
• 2 taze soğan, doğranmış • 225 gr dondurulmuş bezelye • 100 gr konserve kırmızı biber • 1 su bardağı konserve pancar, küp doğranmış • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı • 4 x 175 gr somon fileto
YAPILIŞI
Pastırmayı yapışmaz bir tavada gevrekleşinceye kadar kızartın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Tavaya taze soğan ve bezelyeyi ekleyin, pişene kadar 2-3 dakika çevirin.
Pancarı ekleyin ve 1-2 dakika daha pişirin. Hepsini bir servis tabağına aktarın ve sıcak tutun.
Tavaya yağı ekleyin ve somonun her iki tarafını da çevirerek 3-4 dakika pişirin. Bezelyeli karışımın üzerine yerleştirip servis yapın.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI KALORİ 459 YAĞ 36 gr DOYMUŞ YAĞ 7.5 gr KARBONHİDRAT 11 gr