Yaşam alanlarınıza en uygun ısıtma çözümleriyle evinizi sıcak ve rahat bir yuvaya dönüştürün.

BAŞLARKEN…

Soğuk ayları karşılarken öncelikli yapmanız gereken evinizi nasıl ısıtacağınıza karar vermektir. Ancak hangi ısıtma yöntemini tercih  ederseniz edin -belki de farklı odalarda farklı yöntemleri tercih edeceksiniz- ilk dikkate alacağınız en etkili ve verimli, evinize ve ailenize uygun olan yöntemi seçmek olmalıdır. Yine de, elektrik ve yakıt fiyatlarında yaşanabilen değişiklikler hangi yöntemi seçeceğiniz  konusunda sizi yanıltabilir. Soğuk ve karanlık bir odada oturmadan da daha az enerji kullanarak fatura tutarlarını hızlı bir şekilde düşürmeyi deneyebilirsiniz.

İlk Adımlar

İş ısıtmaya geldiğinde, elektrik, doğalgaz ve diğer ısıtma yöntemlerini dikkate alarak ilk düşünmeniz gereken detay odanızın boyutudur.  Örneğin gazla ısınacaksanız, bununla ilgili alan gereklilikleri konusundaki mevzuatları herhangi bir düzenleme yapmadan önce mutlaka  öğrenin. Eğer odada başka bir ısı kaynağı daha varsa ya da odanıza sadece ambiyans istiyorsanız, yakıt türünü ve montajın kolaylığını  göz önünde bulundurun. Kuzeye bakan odalar daha soğuk olur, bu yüzden büyük bir camı ve güzel bir alev efekti olan ısıtmalar, daha  sıcak bir ortam yaratırlar. Eğer gaz tedarik edemiyorsanız, LPG tercih edebilirsiniz, fakat böyle bir şansınız yoksa elektrikli ısıtıcılar da iyi bir alternatif olabilir.

AKILLI ISITMA NEDİR?

Yeni jenerasyon termostatlar kullanarak faturalarınızın kontrolünü ele geçirebilirsiniz. Termostatlı ısıtma sistemiyle ısınızı uzaktan  kontrol etmeniz mümkün. Cep telefonu, diz üstü bilgisayar veya tabletinizi kullanarak, ısıtmanızı ve sıcak suyunuzu kontrol etmenizi sağlayan akıllı termostatlar, akıllı ısıtma sistemleri arasında yer alıyor. Evden, işten veya okuldan evinizin ısısını kontrol edebilirsiniz. Yeni nesil bu sistemler içerisinde “tatil modu”, “hızlı ısıtma” gibi aplikasyon özellikleri de bulunuyor. Ayrıca bu termostatları çarpıcı renklere boyayarak fark yaratabilirsiniz.

Gerçek bir ateşin ısısı sıcacıktır, fakat akıllı bir sisteme biraz para harcayarak, evinizin daha verimli ısınmasını sağlayabilirsiniz.

YENİ BİR ISITMA YÖNTEMİ SEÇMEK

Gazlı, elektrikli, odun sobası gibi ısıtma sistemlerinin arasından eviniz için doğru ısı kaynağını seçin. İster gerçek isterse yapay olsun kıpırdayan, sıcacık alevler evdeki havayı sıcak ve davetkar bir ambiyansa kavuşturur. Peki hangi yakıt türünü kullanmak gerekir?

Gaz ateşleri: En popüler yakıt türü gazdır çünkü hızlı, temiz ve kontrol etmesi kolaydır, verimliliği yüksektir ve birçok farklı tasarım seçeneği mevcuttur. Bu teknolojide en yeni modeller 4.8 Kw güç miktarı ile ısı dağıtımda verimliliği % 89’a kadar taşımaktadır. Bu da yüksek fatura ödeme sıkıntısı olmadan yeteri miktarda temel ısı kaynağı elde etmek için yeterlidir. Ana bacaya bile ihtiyaç duymadan dışarı açılan duvardan çıkışı bulunan dengeli bir ocak bacası sayesinde evde ateş ile ısınmayı seçebilirsiniz. Taş döşemeli geniş ölçekli ateşli ısıtmalar, özellikle açık planlı alanlarda, sipariş üzerine yapılan ve bacasız tasarım seçenekleri sunuyor.

Elektrikli stil: Gaz kullanımının uygun olmadığı alanlarda elektrik alternatif bir çözümdür. Çok kısa sürede kurulan bu yöntemle evinizde minimal bir çaba ile ısıtma konusunda yenileme yapabilirsiniz. Evinizde bu işi yapması için nitelikli bir elektrikçiyle bağlantıya geçin. Ocak bacasına ya da hiçbir boruya ihtiyaç duymadan, esnek özelliği ile uygun olan her yerde kullanılabilir. Farklı stilleri araştırabilirsiniz: Şömine alanına ihtiyaç duymadan kullanılabilecek duvara asılan modeller şık bir görünüm sağlarken, modern stildeki alevli ısıtıcılar geleneksel ambiyansa çarpıcı bir etki katabilir. Düzenli servis hizmetine gerek olmadığı gibi karbon monoksit zehirlenmesi riski yoktur ve %100 verimlidir. Birçok tasarımda sadece alev görünümü veren, ısı ya da harcamaya yol açmadan samimi bir ortam oluşturacak özellik de mevcuttur. Daha fazla konfor için uzaktan kumandalı seçenekleri inceleyebilirsiniz.

Odun sobaları: Çoğunlukla geleneksel genel ısıtma sistemi sayılan odun sobaları hem klasik hem de modern tasarımlı iç mekanlar için idealdir. Tercihinizi yapmadan önce hangi tip yakıt kullanmak istediğinize karar verin: katı yakıt (kömür ya da dumansız briketler) ya da odun. Her biri farklı şekilde yanar, bu yanma şekline göre odun sobaları en iyi performans vermeleri için tasarlanır. Dökme de sobaların istenilen ısıya ulaşmaları zaman alır ancak ateş söndükten sonra bile ısıyı korumaya devam ederler. Diğer yandan çelik ise daha hızlı ısınır, anında ısınmak isteyenler için en uygun seçimdir.


Meda Şömine.

Sobanızın yanına yerleştireceğiniz sepetlere odunlarınızı koyabilirsiniz.


Tekstil ve aksesuarlar, H&M Home.

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Kentsel dönüşümde ev sahibinin ve kiracının hakları nelerdir?

Ev sahiplerine ve kiracılara, kentsel dönüşüm kanunu çerçevesinde, riskli grup içerisinde yer aldıkları durumda devlet…

18 saat önce

Kentsel dönüşümde kiracının ve ev sahibinin alabileceği yardımlar nelerdir? Nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde kiracının ve ev sahibinin alabileceği yardımlar nelerdir? Başvurular nasıl yapılır? Kira yardımı ne…

18 saat önce

Bademli ve Türk kahveli kurabiye tarifi (20-25 adet)

Bademli ve Türk kahveli kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Bu tarife bayılacaksınız!

20 saat önce

Çoraplar çamaşır makinesinde ya da kurutucuda neden kaybolur?

Çoraplar çamaşır makinesinde ya da kurutucuda neden kaybolur? Temizlik uzmanları bu çamaşır gizeminin derinlerine indi.

22 saat önce

Dekorasyonda sık yapılan hatalar: Bu hatalardan kaçının

Dekorasyonda sık yapılan hatalar nelerdir? Siz okurlarımızdan gelen soruları inceledik ve yanlış bildikleriniz içinde yapılmaması…

22 saat önce

Çiçeklere neden tarçın dökmelisiniz? Tarçınlı su nasıl uygulanır?

Çiçeklere tarçın dökmek faydalı mıdır? Ne sıklıkla ve ne şekilde uygulanması gerektiği ile ilgili detayları…

1 gün önce