Kayısı reçeli tarifi ile karşınızdayız. Ballı kayısılar güneşte pişip olgunlaştılar. Şimdi bu yaz güzeliyle nefis tatlar yaratmanın tam zamanı.
1 kg kayısı, 1 kg şeker, 1/2 limonun suyu
Kayısı reçeli tarifi: Kayısıları yıkayın, ortalarından bölüp çekirdeklerini ayıklayın. Reçelin kaynatılacağı tencerenin içine koyun. Çekirdeklerden dört beş tanesini kırıp suya atarak kabuklarını soyun, bunları da kayısılara ilave edin. Sonra limon suyunu ve şekeri de ilave ederek tencereyi ateşe oturtun.
Çok kısık ateşte ara ara tahta bir kaşıkla karıştırarak kayısıların suyunu salmasını ve şekerin erimesini sağlayın. Bundan sonra harlı ateşte yarım saat kadar, reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
Kesinlikle tencerenin ağzını kapatmayın. Köpükleri suya batırılıp çıkarılan delikli bir kepçe ile alın. Kıvama geldiğini anlamak için reçelden bir çay kaşığı alıp bir tabağa damlatın.
Su gibi akmıyor, tabakta soğuyunca kıvam alıyorsa reçeliniz hazır demektir. Biraz soğuyunca temiz kavanozlara paylaştırın, reçel tamamen soğuduğunda ise kavanozların ağzını sıkıca kapatın. Kayısı reçeli tarifimiz bu kadar. Afiyet olsun.
Mutfakta kış hazırlıkları: Turşu, marmelat, konserve tarifleri
kli süpürge çekmiyorsa ne yapılır? Elektrikli süpürgelerin çekim gücünün azalması sık rastlanan sorunlardan biri...
Yazlığınız yaz için biraz bakıma ihtiyaç duyuyor olabilir. Peki nereden başlamalı? 9 adımda yazlıkta bakımı…
Bitkilerin altına neden tabure koyulur? Son yıllarda bitkilerin altına tabure koyanların sayısı oldukça arttı. İşte…
Kahkaha çiçeği bakımı, sulaması ve çoğaltılması nasıl yapılır? Petunya nedir? Özellikleri nelerdir? Merak edilen soruların…
İstanbul'da Halkalı Atakent Sitesi'nde Tuğba Hanım'ın bahçeli 220 metrekarelik dairesinde konuk olduk. Daire, modern dekorasyonu…
Kuzey cephede yetişen çiçekler nelerdir? Kuzey cephede bakım sağlanacak olan bitkiler çok sulama istemezler ve…