Karanlık bir banyoyu aydınlık, modern bir alana dönüştürdüler
Banyo yenilemelerini görmeye bayılıyoruz. Bu karanlık ve bunaltıcı banyonun şimdiki hali harika. Peki bu yenileme işleminde neler yapıldı? Gelin inceleyelim…
İç mimar Mandy Cheng, “Bu ana banyo bej rengi seramik karolar ve kahverengi granitlerle donatılmıştı ve odaya ağır, modası geçmiş, monoton bir his veriyordu” diye anlatıyor banyonun önceki halini. Cheng. “Amacım, işe tamamen içgüdüsel bir şekilde başlayarak banyoyu sakinleştirici ve mutlu hissettirmekti.” diyor.
ŞÖMİNENİN GÖRÜNÜŞÜNDEN NEFRET EDİYORLARDI

Cheng süreci şu şekilde anlatıyor:
“Ev sahibi gazlı şömineyi korumak istedi, ancak görünüşünden nefret ediyorlardı. Ayrıca daha büyük bir duş ve küvet istediler, sadece büyük, çirkin bir jakuzili küvet değil!”

“Şömineyi ve bankı sıcaklık ve rahatlık katmak için ahşapla kapladım. Kaplama banyoya daha çağdaş bir görünüm kazandırdı.”
BANYODA NELER DEĞİŞTİ?
- Renk Teması: Mavi, beyaz ve toprak tonları odayı doldurarak sakin bir ortam yarattı.
- Küvet: Temizlemesi kolay küvet hafif görünüyor ve modern. Küvetin yan tarafına yerleştirilmiş bakır ayaklı musluk yerden tasarruf sağlıyor.
- Döşeme: Kesintisiz bir görünüm için duşun içi de dahil olmak üzere, banyonun tamamında kömür rengi ile koyu mavi bir çimento zemin kullanıldı.
- Şömine: Şömine ve bank, oluklu sedir ağacı panellerle kaplandı. Mat, şeffaf bir sızdırmazlık maddesi ile kaplanan paneller, şömineye giden gaz hattını gizleyen tezgahı da sarıyor. Ek depolama için bir açılır kapanır kapak da yine bu alanda.
- Karo: Duvarlar modern bir balıksırtı beyaz çini ile kaplandı.
- Aydınlatma: Lavaboların üzerindeki ve küvetin üzerindeki tek sarkıt lambalar, ev sahibinin çalışma alanı olan havacılık ve uzay alanı için bir selam niteliğinde.
- Aynalar: Büyük kare bakır aynalar, kuzeye ve batıya bakan pencerelerden yayılan doğal ışığı topluyor.
- Pencere uygulamaları: Mevcut panjurlar, duvar rengiyle uyumlu olması için parlak beyaza boyandı.
- Duş: Özel bir camla kaplanan duş, bir banyo masajına sahip ve çağdaş bir görünüm için bakır merdiven tarzı kulpları var.
- Dolaplar: Tezgah üstü dolap kulelerinde tuvalet malzemeleri bulunuyor.
- Banyo aksesuarları: Canlı bir bitki ve doğal lifli bir havlu askısı da dahil olmak üzere aksesuarlar minimal ve işlevsel tutuldu.

Karanlık banyolara aydınlık fikirler
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Öncesi – sonrası: Tamamen kendin yap adımlarıyla mutfağını yeniledi! -
Önce-sonra: Eski mutfak ve banyoya yepyeni bir enerji -
Soluk ve sıkıcı görünen odalar, renklerle açıldı – Öncesi & sonrası -
Önce-sonra: Edirne’deki bu evin mutfağı artık zamansız ve şık görünüyor -
Öncesi sonrası: Kahverengi dolaplı mutfak şaşırtıcı renkle yenilendi -
Önce sonra: Eski ve kötü görünümdeki banyonun değişimi -
Öncesi ve sonrası fotoğraflarla yatak odasında koyu renkli değişim -
Öncesi sonrası: Eski merdivene yepyeni bir stil kazandırdılar -
Emektar mutfağın dönüşüm hikayesi! İşte öncesi ve sonrası -
Mutfağın siyah beyaz, modern dönüşümü (Öncesi – sonrası) -
90’lardan kalma eski mutfağa bohem dokunuş! -
Öncesi ve sonrası fotoğraflarla banyoda siyah-beyaz dönüşüm
Yorum Yaz