İncir reçeli nasıl yapılır? sorusu kış hazırlıklarını sürdüren onlarca kişi tarafından sıklıkla araştırılıyor. Sizler için incir reçeli yapımını anlatıyoruz.
İncir reçeli nasıl yapılır? İşte yanıtı… İncirlerin kabuğunu soyun. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. Acısını almak için 5 dakika kaynatıp suyunu süzün. Tekrar su ekleyip haşlayın. Bu işlemi üç kez tekrarlayın.
İncirleri süzgece alıp elinizle hafifçe bastırarak suyunu süzün. Başka bir tencerede 2 bardak su ile şekeri kaynatın.
Şeker eridiğinde limon suyu ve karanfil ekleyip 15 dakika kaynatın. İncirleri ilave edip 20-25 dakika daha kaynatın.
Şurup koyulaştığında tencereyi ocaktan alın. Soğuyunca kavanoza doldurup kapağını kapatın.
Yaz mevsimini kavanozda saklayın! Turşu, reçel, marmelat, salça
Kayısı reçeli tarifi: 1 kg kayısı ile reçel yapılışı
Reçel zamanı: Zencefilli limonlu mürdüm eriği marmelatı tarifi
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik tarif
Daha önce denemediğiniz turşu tarifleri! Ağzınız sulanacak!
Mutfakta kış hazırlıkları: Turşu, marmelat, konserve tarifleri
İster ana yemek, ister hafif bir atıştırmalık, ister yemeklerinizin yanında garnitür olarak tüketin… Bu salata…
Klavyenizi nasıl etkili bir şekilde temizleyeceğiniz ve temiz bir şekilde tutacağınız konusunda temizlik uzmanlarından tavsiyeler.
Evim ile Ev Turu’nun 16. bölümünde İç Mimar Nedret Tuncer ile Kübra ve Gökhan Yücel…
Su şişenizi düzgün temizlemiyorsanız, içinde gizlenen siyah küfler olabilir. Küfe maruz kalmak, hapşırma ve kırmızı…
Dış mekan için halı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Balkon, teras ve…
Çok yıllık bitki seçim rehberi ile karşınızdayız. Bahçeniz renklenecek diye her mevsim çiçek dikmekten yoruldunuz…