İki kişilik pastel dünya

Çağla ve Şükrü Çakır çiftinin evlerine konuk olduk
Renklerin enerjisine inanan Çağla ve Şükrü Çakır çifti, huzuru ve dinginliği pastel tonlar ile yakalamışlar.
Çekmeköy’de pastel tonların ağırlıkta olduğu 145 metrekarelik bir evdeyiz. Bembeyaz duvarlar, pastel pembe ve mavi tonlarında mobilyalar, dingin ve huzurlu bir hava… Çağla ve Şükrü Çakır’ın yaklaşık üç yıldır yaşadığı ev üç oda bir salondan oluşuyor.
Kırlentler ve panolar Bluebunny’den. Küçük aksesuarların birçoğu yurtdışından alınmış.
Genç çift, evlerini dekore ederken ağırlıklı olarak kır evi ve Shabby Chic tarzlarından ilham almış. Ona hayal dünyası ve yaratıcılığı da yardımcı olmuş. Pastel renklerle romantik ve sanki masal kitaplarından çıkmış gibi bir ev olsun istemişler. Çağla Hanım, “Salonumuzda hem günlük yaşam alanı olarak kullanabileceğimiz hem de arkadaşlarımızı, ailemizi ağırlayabileceğimiz, ihtiyaçlarımıza yönelik sade ve rahat bir alan oluşturmaya çalıştık” diyor. Oturma ve yeme bölümlerinden oluşan salondaki mobilyalar Modoko’dan satın alınmış. Çağla Hanım sandalye ve tekli berjerlerin kumaşlarını özellikle pastel renk üzerinde çiçekli kumaştan seçmiş. Yatak odasındaki eşyalar evin kalanıyla uyum içerisinde olmasına dikkat edilerek seçilmiş: “Uyku esnasında en önemli şey rahat ve huzurlu hissetmek. Bu yüzden kalabalık ve sıkışık bir ortam yaratmaktan kaçındık ve eşyalarımızın odanın boyutuna uygun tasarlanmasına ve yapılmasına özellikle dikkat ettik.”
Mutfak ve banyoda çiftin üzerinde durduğu en önemli nokta kullanım alanı ve şekli olmuş. Çağla Hanım,”Diğer odalara göre daha aktif kullanıldığından hem mutfakta hem de banyoda bize rahat kullanım imkanı sağlayacak malzemeler seçtik ve düzenlemesini de buna göre yapmaya çalıştık” diyor. Mutfak da renk olarak diğer odalar ile uyumlu. Duvarlarda pastel pembe kullanılmış. Mutfak dolapları ve masada beyaz, ahşap sandalyelerde ise pastel mavi tercih edilmiş. Çağla Hanım çalışma odasında çok vakit geçirdiği için buraya ayrı bir özen göstermiş. Kitaplık, çalışma masası ve sedir özel olarak yaptırılmış. Bu odada da rahatlık ön planda tutulmuş ve tek renge yönelinmiş. Gerek duvarlar gerekse mobilyalar beyaz seçilerek ferah bir mekan elde edilmeye çalışılmış.
Salandoki mobilyaların neredeyse hepsi Modoko’dan alınmış. Mobilyalar beyaz renkte, koltuk ve sandalyeler ise pastel tonlarda tercih edilmiş.
Çalışma odasındaki her şeyi çift tasarlamış ve bir mobilya ustasına yaptırmış.
HAZIRLAYAN GÜNSELİ BÜYÜKSAĞİŞ FOTOĞRAFLAR İBRAHİM ÖZBUNAR
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Feng Shui'ye Göre Ayna Kullanımı: Uzmanlardan 10 Temel Kural -
Prefabrik evler hakkında A’dan Z’ye tüm yanıtlar -
Feng Shui Enerji Haritası: Evinizde Denge ve Huzur Yaratın -
Ev turu: Her katı dekore edilmiş bir villadayız -
Sık yapılan dekorasyon hataları ve dikkat edilmesi gerekenler -
Bahçeden topladığınız doğal malzemeleri yılbaşı dekorasyonunda kullanın -
Aydınlatmalar için seçilen doğru beyaz ışık derecesi, rahatlatıcı atmosferler kurgularken göz sağlınızı da korur -
Evde yılbaşı hazırlığı için birkaç küçük ama akıllı dokunuş -
5 ŞEFTEN 5 YILBAŞI MENÜSÜ -
İç Mimar’dan yılbaşı ruhunu evinize yansıtmanız için dekorasyon tüyoları -
Doğayı İç Mekanınıza Taşıyın: Sağlıklı ve Sürdürülebilir Ev Dekorasyon İpuçları -
Peçete katlama teknikleri: 4 farklı teknik nasıl yapılır?
Yorum Yaz