Evde Düzen

Her antreye farklı düzen

Antre düzeni için püf noktaları

Her evde antre için ayrılan alan farklı. Bu yüzden de aynı çözümler yerine, yere özel çözümler üreterek işlevselliği artırabilirsiniz.

KADEMELİ YERLEŞİM

Son yıllarda çok moda olan kasadan raf sistemleri antrelerde pratik depolama imkanı tanıyor. Farklı yükseklikte üst üste konarak organize edilen bu sistemleri dilediğiniz gibi genişletebilir veya küçültebilirsiniz. Bu tarz bir düzenleme için genelikle tahta kutular tercih ediliyor. Ancak antrenin daha kişisel görünmesi için dilediğiniz renge boyayacağınız meyve kasaları da kullanabilirsiniz. Bu tarz bir kasa kombinasyonu organize ederken ayakkabı, çizme ve çantaların ebatlarını hesaba katmayı unutmayın. Aksi halde küçük ya da kısa gelebilir.
1. Kutuları küçük vidalarla birbirine bağlayıp duvara asma aparatlarıyla sabitleyebilirsiniz.
2. Üst üste yerleştirilen kutular, standart ayakkabı raflarına sığmayan ve dik durmayan uzun çizmeleri saklamak için de çok uygun.

ŞIK VE İŞLEVSEL

Niş ve bölmeler gibi evin mimari detayları pratik ve fonksiyonel çözümler uygulamaya yardımcı olabilir. Mesela portmantonuzun yanında kalan boşluk askı çıtalarıyla çanta ve ayakkabı saklama alanına dönüşebilir. Aksesuarları kutularda saklamayı tercih ediyorsanız depolamak için nişlere bolca raf sistemi de entegre edebilirsiniz.
1. Eski portmantodan dönüştürülen bu sistemde şeffaf ayakkabı kutuları düzenli bir görünüm sağlarken içini de kolayca görebilirsiniz.
2. Portmantonun yan boşluğuna takacağınız teleskopik askı borusu çantalarınız için organizer asacağınız bir alan kazandırır.
3. Boş kalan köşelere ve en üst kısma sabitleyeceğiniz ahşap raflar ise az kullanılan ve her gün ihtiyaç duymadığınız eşyaları düzenli biçimde depolamanız için alan yaratır.

KOMPAKT DÜZEN

Bu kompakt düzenleme sistemi dar antreler için ideal. Bir marangozun elinden çıkmış gibi görünen böyle özel bir tasarımı elinizden biraz marangozluk geliyorsa kendiniz de uygulayabilirsiniz.
1. Böyle bir sistemde üst askıları çantalar için ayırın. Bunun için kullanacağınız perde çubuklarını asmadan önce asacağınız çantaların yüksekliğini ölçün, böylece çubuklar arasında uygun boşluklar bırakmış olursunuz.
2. Bu tarz bir düzenleme için dekoratif askı topuzları ve kancaları da takılabilir. Bu uygulama her gün kullandığınız eşyalarınızı daha ön planda tutmanızı ve kolayca ulaşmanızı sağlar. Ayrıca bir antrenin olmazsa olmazı aynanızı da buraya asabilirsiniz.
3. En altta organize edeceğiniz ayakkabı rafları için 30 cm uzunlukta kestiğiniz plastik su boruları ideal bir seçenek. Bunları düz bir zeminde istediğiniz şekle getirin, daha sonra çift taraflı bantla veya silikon tabancasıyla yapıştırın. Antrenize özel planladığınız bu sistemin zeminine ve dilerseniz sırt kısmına ahşap plakalar sabitleyebilirsiniz.

HAZIRLAYAN PELİN ÖZKUL İLLÜSTRASYON NACİ KOÇ

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Isırgan otu gübresi nasıl yapılır? Nasıl kullanılır?

Isırgan otu gübresi nasıl yapılır ve nasıl kullanılır? sorularının yanıtını derledik. Doğal bir bitki besini…

6 dakika önce

Ev Turu: Halkalı’da balkon ve bahçesi ile göz alan bir dairedeyiz

Halkalı'da balkon ve bahçesi ile göz alan 3+1 dairedeyiz. Güven Ailesi'nin 157 metrekarelik dairesinde her…

3 saat önce

Sarı oda dekorasyonu – Tatlı mı tatlı parlak sarı her stilde enerjiyi yükseltiyor

Her stilin bir rengi var. Ama sarıyı hangi stilde kullanırsanız kullanın dinamik etkisiyle sizi sıcak…

3 saat önce

Ev turu: Sadelik ve ferahlık bu evde buluşuyor

Özlem Keskin’in Büyükçekmece’deki evindeyiz. 3+1 bu ev 135 metrekare. İç mimar yeğenlerinden aldıkları yardımla dekore…

3 saat önce

Kalp kalbe karşı çiçeği bakımı, çoğaltılması ve detaylar

Kalp kalbe karşı çiçeği bakımı nasıl olmalı ya da nasıl çoğaltılır? Özelliklerinden budama ve sulama…

3 saat önce

Ev turu: Nişantaşı’nda bir çatı dubleksindeyiz

Bugün ev sahibimiz Özge Yüksel ile yaklaşık 300 metre karelik 4+1 ters bir çatı dubleksine…

5 saat önce