Kategoriler: Dekorasyon Fikirleri

Hansel&Gratel’in evi

Pınar Erden, Dikilitaş’taki evinin aynızamanda dekoratörü… Aslında bu ev Erden’in dekore ettiği dördüncü evi.“Her evimi, o evde çok uzun zaman yaşamayacağımı bildiğim halde yine de aynı özen ve sevgiyle düzenliyorum.Çünkü içtiğim bir bardak suyun  bile zevkini veren şeyin suyun tadı kadar içtiğim bardakta saklı olduğunu biliyorum. Evde sıcak bir iklimin nesi lüks? Bahçeli bir evim varmışçasına neşeli perdeleri pencerelerime asmak varken, doğa ile baş başa kalabileceğiniz bir orman evim yok diye ağlamak tamda hayatınızı nasıl yaşamak istediğinize dair yaptığımız seçimdir belki de” diyor Pınar Hanım.

Pınar Erden, 10 yıldır aynı eşyaları kullanıyor. Tek yaptığı ise evinin mimarisine, o dönemin trendlerine ve kendi ruh haline göre onları şekillendirmek. Erden,hayallerindeki evi tasarlamanın birkaç püf noktası olduğunu düşünüyor: “Birincisi çok klişe ama hayal edin! İkincisi sevdiğiniz, kalite ve konforundan vazgeçemeyeceğiniz  parçaları asla atmayın. Üçüncüsü iyi bir marangoz edinin. Dördüncüsü yeni mobilya almaktansa tasarruf ettiğiniz tutarların bir kısmını edineceğiniz şık ve stil sahibi objeleri almaya harcayın.  Son olarak da evinizi daha iyi sahiplenmek ve daha siz yapacak vakti eşyalarınıza harcayın.” ~

Evin ilk halinde salon ve mutfak ayrıymış. Giriş kapısından mutfağa ve salona ayrı ayrı kapılardan giriliyor, balkona hem salondan hem de mutfaktan ayrı iki kapı açılıyormuş. Evin en çok zaman geçirilen ve en bol ışık alan kısımları bu iki mekan olduğundan Pınar Hanım tüm bunları bir araya getirince, hem mutfak alanını genişletmek hem fazla kapıların yarattığı kullanılabilir alan kaybını önlemek hem de duvar ve kapıların yarattığı ışık engelini önlemek adına mutfak ile salon arasındaki duvarı yıktırmış. Böylelikle ana kapı girişinden bir kapı ile salon ve mutfağa erişim sağlanmış.Cam tuğlalar kullanılarak salonun balkon girişi kapatılmış, böylece mekandan da kazanılmış. Mutfak kapısının yerine buzdolabı yerleştirilmiş ve mutfakdolabı sayısı artırılmış. Mutfak ve salon arasında bulunan duvarın kalkmasıyla yemek masasına da yer açılmış. Salonda yer alan country tarzındaki eski venge mobilyalar bu eve taşınıldıktan sonra beyaza boyatılmış. Eski konsolun ise üst kısmı kestirilerek bir tv ünitesi oluşturulmuş. Böylece konsol alt dolapları da depolama ünitesi olarak kullanılabilmiş. Üst parçanın altına ise dört tane ayak eklenerek şık bir konsol elde edilmiş. Pirinç eskitme aydınlatmaları ise ev sahibi beyaz sprey boya boyamış. Pınar Hanım’a göre yatak odası ışığı az, yatağı rahat ve kitabı bol olan bir mekan olmalı. Yatak odasında bu isteğini hayata geçirmiş.

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Bu 10 ışık artırıcı tüyo evinize daha fazla doğal ışık getirecek

Kasvetli odalar mı? Evinizi aydınlatmak için profesyonellerin sunduğu bu akıllı ışık artırıcı tüyoları kullanın.

2 saat önce

Balkonunuzu ya da terasınızı bahçeye çevirebilirsiniz! İşte yapılışı

Terasınızda ya da balkonunuzda, sadece dört saatte harika bir bahçe ortamı yaratabilirsiniz. Nasıl mı? İşin…

3 saat önce

Minimal yaşamın ayaklı evleri: 15 metreküplük kompakt bir karavandayız

Evim ile Ev Turu'nun bu haftaki bölümünde manzarasını kendinizin belirlediği mobil evler olan karavanlardan birine…

3 saat önce

Elektrikli süpürge çekmiyorsa ne yapılır?

kli süpürge çekmiyorsa ne yapılır? Elektrikli süpürgelerin çekim gücünün azalması sık rastlanan sorunlardan biri...

19 saat önce

Yazlığınız yaza hazır mı? İşte 9 adımda yapılması gerekenler

Yazlığınız yaz için biraz bakıma ihtiyaç duyuyor olabilir. Peki nereden başlamalı? 9 adımda yazlıkta bakımı…

22 saat önce

Bitkilerin altına neden tabure koyulur?

Bitkilerin altına neden tabure koyulur? Son yıllarda bitkilerin altına tabure koyanların sayısı oldukça arttı. İşte…

1 gün önce