Geçmişin izlerinin peşinde

Filiz-Murat Bulat’ın Antalya’daki evlerine konuk olduk
Filiz-Murat Bulat’ın 1950’li yılların dekorasyonundan esinlenilen evinde antika parçalar ön planda.
Antalya Kundu’da Avukat Murat Bulat ve eşi Filiz Bulat’ın evindeyiz. Çiftin üç yıl önce taşındıkları 250 metrekarelik bu müstakil ev, 4 oda ve bir salondan oluşuyor. Bulat çiftinin hayallerinde hep bahçeli müstakil bir evde yaşamak varmış ve üç yıl önce bu evi yaptırarak bunu gerçek kılmışlar. Evin inşaatı ve dekorasyonu ile kendileri ilgilenmişler.
Murat Bey sevdikleri dekorasyon stilini klasik olarak tanımlıyor: “Klasik tarzı seviyoruz ama eşya ve objelerimin büyük bir çoğunluğu hikayesi olan ve yaşanmışlık taşıyan eşyalar. Eşyaların büyük çoğunluğu çocukluğumuzdan kalma ve antikacılardan toplama olduğu için kahverengi ahşap ağırlıklı, biz de bu rengi kırmızı tonları kullanarak tamamlamaya çalıştık.”
Bulat çifti sevdikleri eşya ve objeleri zaman içerisinde toplamışlar. Onları tamamlayabilmek için de uygun diğer malzemeleri satın almışlar. Dekorasyonu yaparken 1940 ve 50’li yıllardaki dekorasyon örneklerinden esinlenmişler.
Yatak odasında ışıklandırma ve yatağın konumuna önem vermişler, yatağı manzaraya karşı yerleştirmişler. Ailenin oğulları ise kendi odasını zevkine göre döşemiş.
Mutfakta çalışma alanının rahatlığına, banyolarda da renk uyumu ve aydınlatmaya önem verilmiş. Ev sahipleri için tabloları ayrı bir önem taşıyor. Tüm tablolar şu an hayatta olmayan arkadaşları Derek Toms tarafından yapılmış. Bir de Murat Bey’in ilkokul öğretmeninin hediye ettiği 1. sınıf arkadaşlarının fotoğraflarının bulunduğu tablo onlar için çok değerliymiş.
Salondaki tüm objeler antikacılardan toplanmış. Abajurlar Antalya, guguklu saat ise Belçika’dan. Salondaki tüm tablolar ise aile dostları Derek Toms tarafından yapılmış.
Mutfakta rahat bir çalışma alanı yaratmak ve aydınlık olması evsahipleri için en önemli unsur olmuş. Antika mutfak tartısı Norveç’ten.
Antika objelere evin hemen hemen her odasında rastlıyoruz. Dünyanın ve Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki antikacılarından toplanmışlar. Girişteki guguklu saat Belçika’dan.
HAZIRLAYAN GÜNSELİ BÜYÜKSAĞİŞ FOTOĞRAFLAR İBRAHİM ÖZBUNAR
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Ev turu: Etiler'de Boğazı Panaromik Gören Daire -
Dekorasyonda Numeroloji: Uzmandan yanıtlar -
Feng Shui'ye Göre Ayna Kullanımı: Uzmanlardan 10 Temel Kural -
Prefabrik evler hakkında A’dan Z’ye tüm yanıtlar -
Feng Shui Enerji Haritası: Evinizde Denge ve Huzur Yaratın -
Ev turu: Her katı dekore edilmiş bir villadayız -
Sık yapılan dekorasyon hataları ve dikkat edilmesi gerekenler -
Bahçeden topladığınız doğal malzemeleri yılbaşı dekorasyonunda kullanın -
Aydınlatmalar için seçilen doğru beyaz ışık derecesi, rahatlatıcı atmosferler kurgularken göz sağlınızı da korur -
Evde yılbaşı hazırlığı için birkaç küçük ama akıllı dokunuş -
5 ŞEFTEN 5 YILBAŞI MENÜSÜ -
İç Mimar’dan yılbaşı ruhunu evinize yansıtmanız için dekorasyon tüyoları
Yorum Yaz