Kendin Yap

Frenk üzümlü, beyaz çikolatalı kek tarifi

Frenk üzümlü ve beyaz çikolatalı bu tarif, herkesi mutlu edecek bir lezzete ve görüntüye sahip.

GEREKLİ MALZEMELER

  • 110 gram tereyağı
  • 1/3 bardak şeker
  • 2 yumurta
  • 2 çay kaşığı vanilya özütü (Eğer yoksa vanilya da olur)
  • 2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 3/4 bardak un
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • Bir tutam tuz
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 bardak doğranmış kurutulmuş frenk üzümü
  • 1/2 bardaktan az beyaz damla çikolata (Damla çikolata yoksa çikolatayı minik minik doğrayabilirsiniz.)

KREMA İÇİN

  • 60 gram labne
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 bardaktan az pudra şekeri
  • 1/2 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 40 gram kadar eritilmiş beyaz çikolata

HAZIRLANIŞI

Kalıbınızın içerisine fırın kağıdını kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin. Bu şekilde tatlınızı kolayca kalıptan çıkarabileceksiniz. Minik bir kapta un, zencefil, tuz, karbonat ve kabartma tozunu karıştırın. Mikserinizle daha büyük bir kapta tereyağı ve kahverengi şekeri yumuşak bir kıvam alana dek çırpın. Yumurta, vanilya, portakal kabuğunu ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından önceden hazırladığınız unlu karışımı ekleyin ve karışana dek çırpın. Doğradığınız frenk üzümlerini ve beyaz çikolatayı ekleyin. Karışımı kalıba dökün ve eşit bir şekilde dağıtın. 175 derecede ısıttığınız fırına verin. Ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana dek yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

KREMANIN HAZIRLANIŞI

Önce labne ve tereyağını yumuşak bir kıvam alana dek karıştırın. Pudra şekeri, vanilya, portakal rendesini de ekleyin homojen bir kıvam alana dek tekrar karıştırın. Fırından çıkan kekiniz iyice soğuduktan sonra önce kremayı iyice dağıtın. Daha sonra üzerine biraz daha frenk üzümü serpiştirin. Kekinizi kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile kesip, sonra dilerseniz içine biraz tereyağı ekleyerek erittiğiniz beyaz çikolatayı bir buzdolabı poşetine koyup, ucunu azıcık keserek süsleme yapabilir, kalp şeklinde pasta süsleri ile  renklendirebilirsiniz.

HAZIRLAYAN NUR B. ANAÇ –  FOTOĞRAF İBRAHİM ÖZBUNAR

Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek

Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik)

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Raflarınızı yenileyerek bahara taze ve renkli bir başlangıç yapın

İster mutfakta ister antrede raflarınızı yenileyerek bahara taze ve renkli bir başlangıç yapabilirsiniz.

46 dakika önce

Aşk merdiveni bakımı, sulama ve çoğaltması nasıl yapılır? Nephrolepis çoğaltma

İşte iç mekan, salon bitkilerinden biri olan aşk merdiveni bitkisi Yetiştirilmesi, Sulanması, Toprak - Saksı…

1 saat önce

Büyükada’da aile yadigarı bir cennetteyiz

İstanbul'un incilerinden Büyükada'daki müstakil ev, dede yadigarı olup dekorasyon tarzıyla modern ve eskiyi bir araya…

2 saat önce

Fırında pırasalı tavuk tarifi (6 kişilik)

Fırında pırasalı tavuk tarifi ile karşınızdayız. Zengin kremamsı tadı ile oldukça doyurucu bir yemek...

19 saat önce

Beyaz sirke ile temizleyebileceğiniz 11 şey

Mikrodalgadan buzdolabına, pencereden halıya kadar her şeyi temizleyebilen beyaz sirke, ışıl ışıl bir eve kavuşmanızı…

24 saat önce

Bulaşık makinesi tuzu ne işe yarar? A’dan Z’ye tüm detaylar

Bulaşık makinesi tuzu ne işe yarar?Makineye pek çok faydası olan tuzun makineye faydaları nelerdir? Nereye…

24 saat önce