Kendin Yap

Fransız midye mariniere tarifi (2 kişilik)

Kızarmış ekmek ve patates ile birlikte servis edebilirsiniz.

Hazırlama süresi: 10 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 600 gr temizlenmiş taze midye
  • 1 adet arpacık soğan, ince doğranmış
  • 1 diş ince doğranmış sarımsak
  • 125 ml sek beyaz şarap
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

YAPILIŞI

  1. Midyeleri iyice yıkayıp kapaklı, kalın tabanlı bir tavaya alın.
  2. Maydanoz hariç kalan malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın. Kapağını kapatın ve yüksek ateşte kaynatın. Midyelerin eşit şekilde pişmesi için tavayı ara sıra sallayarak 3-4 dakika pişirin.
  3. Kabuklar açıldıktan sonra midyeleri pişirme suyu ile birlikte iki kaseye koyun. Maydanoz serperek servis yapın.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 243
  • YAĞ 2 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 0.5 gr
  • KARBONHİDRAT 1 gr

Koruk suyu nasıl yapılır? Koruk nedir?

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Banyosunu yenilemek isteyenler için 15 dekorasyon önerisi

f2ms Grup mimarlarından Mimar Figen Erdağ Demircan, banyosunu yenilemek isteyenler için de birbirinden güzel dekoratif…

5 saat önce

Çakıllı yollarda büyüyecek en iyi 5 bitki

Çakıllı yollarda büyüyecek en iyi 5 bitkiyi sıraladık. Bu bitkiler, iyi drenajlı çakıllı bir yol…

6 saat önce

Eviniz dekoratif ya da düzenli görünmüyor mu? İşte evde en çok yapılan hatalar

Evde yapılan bazı hatalar mekanı olduğundan daha küçük ve daha karışık gösterebilir. Bu hatalardan kaçınarak…

9 saat önce

Suyla asla temizlememeniz gereken 8 şey

Suyla asla temizlememeniz gereken 8 şeyi bir araya getirdik. Bazı durumlarda, temizlik için su kullanmak…

12 saat önce

Küpeli çiçeği bakımı nasıl olmalı? Çeşitleri nelerdir?

Küpe çiçeği bakımı, çoğaltılması, budanması, çeşitleri ve hastalıklara çözüm ile ilgili son günlerde sıklıkla araştırmalar…

12 saat önce

Kurtköy’de 85 m2’lik minik ve sevimli bir dairedeyiz

Bu hafta İstanbul Kurtköy'de küçük ve sevimli bir daireye konuk olduk.

14 saat önce