Fırınlanmış domatesli, pesto soslu ekmek tarifi ile karşınızdayız. İşte Evbahçe Dergisi’nden leziz bir tarif…
Tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırıp tezgaha alın. Hamuru yaklaşık 5-6 dakika çalıştırın. Ardından kaba alıp üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat bekletin. Hamuru bolca unlanmış yüzeye altı üstte kalacak şekilde alın. Parmak uçlarınızla geniş bir dörtgen şekli verdikten sonra ortasına pesto sosu sürüp fırınlanmış domatesleri yerleştirin. Ardından önce üst kısımdaki uzun kenarı ortaya doğru katlayın. Sonrasında ise alt kısmı aynı şekilde ortaya kapatın.
Katlı kısmını alta alarak bir tarafından 4 parmak kalınlığında hamuru tek hareketle verevli kesin. Şu an rulo gibi içerisinde pesto ve domatesler olan ama üzeri kapalı bir hamur parçanız var. Bu hamuru kendi etrafında aşağıdan yukarı içli kısmı yukarı bakacak şekilde çevirin.
Kenarlarından biraz çekerek kayık gibi veya gül gibi dolayarak dilediğiniz şekli verin. Yarım saat de bu şekilde beklettikten sonra 2000C’yeye ısıttığınız fırının orta rafında 20-25 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis ederken üzerine biraz da sızma zeytinyağı sürebilirsiniz.
AFİYET OLSUN!
Bir anne, evlerde sıklıkla gözden kaçan bir noktanın on yıldan fazla bir süredir temizlenmemiş olabileceğini…
Ergör çiftinin Feneryolu'ndaki evlerine konuk olduk. Bu ev gezmesinde minimalist stilden retro stile geçen bir…
Isırgan otu gübresi nasıl yapılır ve nasıl kullanılır? sorularının yanıtını derledik. Doğal bir bitki besini…
Halkalı'da balkon ve bahçesi ile göz alan 3+1 dairedeyiz. Güven Ailesi'nin 157 metrekarelik dairesinde her…
Her stilin bir rengi var. Ama sarıyı hangi stilde kullanırsanız kullanın dinamik etkisiyle sizi sıcak…
Özlem Keskin’in Büyükçekmece’deki evindeyiz. 3+1 bu ev 135 metrekare. İç mimar yeğenlerinden aldıkları yardımla dekore…