Kategoriler: Dekorasyon Fikirleri

Evin mücevherleri

Aksesuarlar evin mücevherleri olsaydı… Yastıklar yüzük, resim çerçeveleri kolye, avizeler küpe olurdu. Aynı giysileri tamamlayan aksesuarlar gibi, onlar da renklere ve tarzlara göre seçilir, dokunuşta küçük, etkide büyük farklar yaratır, kullanıldıkları her alanı zenginleştirirlerdi.

Evin yüzükleri: Yastıklar

Yastıklar yüzükler gibi tek değişiklikle geneli etkileri altına alabilirler; portakal, yeşil, sarı tonlarındaki rengarenk yastıkları bir anda kahveler, bejlerle değiştirerek daha ağırbaşlı ya da pembe, lila gibi pastellerle değiştirerek daha romantik bir etki yaratmak mümkün olabilir. Yastıklar, kareli desenleriyle kır tarzlarını, ipek üzerine şal desenleriyle klasik tarzları, büyük düğmeli, iddiasız renkleriyle modern tarzları temsil edebilir; yuvarlak, kare, dikdörtgen, silindir ve akla gelebilecek her türlü yaratıcı formla evin tüm alanlarına kimlik kazandırabilirler.

Evin küpeleri: Avizeler
Avizeler, bazen ucunda sade ancak son derece alımlı, tek incinin sallandığı bir klasik, bazen kısalı uzunlu onlarca zincirin sarmaladığı rengarenk, genç, gösterişli bir tasarım olabilir. Enerjisi yüksek, renkli ve genç döşenmiş bir evin, rengarenk camla sallanan bir avizesi, bembeyaz döşenmiş çağdaş bir evin tavandan sarkan tek silindir bir avizesi olabileceği gibi… Bazen her yanı modern öğelerle dolu bir evde, kristal taşlı ve hiç beklenmedik derecede gösterişli bir avizeyle ters köşe yapmak mümkün olabilir; bu durumda avize zaten aksesuar olmaktan çıkmış ve odak noktası olmuş demektir. Düz renkli, sade bir elbisenin üzerine, sallantılı ve iddialı bir çift küpe misali…  Avizede Murano camının zarafeti değerli taşlar, metalin iddiası gümüş tasarımlar, kumaş kaplama incinin sıcaklığı gibi etki yaratır; sonuçta her biri farklı bir tarzın temsilcisi ve değerli seçimlerdir.

Evin kolyeleri: Çerçeveler
Belli belirsiz ya da tam tersi, iddialı bir dekolteyi değil, giysinin kendisini tamamlayan kolyeler gibi, çerçeveler de  sadece üzerinde hiçbir şey olmayan bir duvarı değil, odanın kendisini zenginleştirir, havasını tamamen değiştirir.  Çeşitli ebatlarda çerçeveleri bir düzene bağlı kalmadan karmakarışık şekilde duvar asmak da bir stildir, tek bir hat  üzerinde ve aynı boyda çerçeveleri, aralarında eşit aralıklar kalacak şekilde dizmek de. Ya da siyah-beyaz fotoğrafları paspartu ile kullanmak klasik bir etki yaratırken, rengarenk kumaşlarla, hasırla, deriyle ve çeşitli malzemelerden yapılmış çerçeveleri tercih etmek kişisel zevklerin duvara yansımasıdır.

FOTOĞRAFLAR SIRASIYLA: Mudo Concept, Müge Krespi Home Collection, Highlight.

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Balkonunuz 8 adımda yeni gibi olsun

Balkon nasıl yenilenir? Balkon ve bahçelerin eskiyen eşyalarını atmak yerine doğru ürünler ve pratik yöntemlerle…

1 gün önce

Havuçlu kek tarifi: Cevizli, portakal kabuklu tarif

Havuçlu kek tarifi arıyorsanız, sizler için farklı bir tarifimiz var. Cevizli, portakal kabuklu, karanfilli bir…

1 gün önce

Perili ev! İzmir’de bir köydeki taş evi gezdik

Perili ev! Mehtap Selçuk'un İzmir Yusuflu Köyü'ndeki evine konuk olduk. Ev sahibi, perili evin hikayesini…

1 gün önce

Boya miktarı nasıl hesaplanır? Duvarlarınız için boya almadan önce dikkat

Boya miktarı nasıl hesaplanır? Basit bir ölçümle odanız için gerekecek boya miktarını hesaplayabilirsiniz. İşte boya…

2 gün önce

Makinenize zarar vermeden karbonatı süpürebilir misiniz? Uzmanlar yanıtladı

Kabartma tozunun vakumlanması, halılardan, döşemelerden ve mobilyalardan bakteri ve kokuları gidermek için sıkça kullanılan bir…

2 gün önce

Gardenya çiçeği bakımı nasıl yapılmalı ve nasıl çoğaltılır?

Gardenya çiçeği bakımı ile ilgili püf noktalar! Gardenya çiçeği nasıl çoğaltılır, ne zaman çiçek açar,…

2 gün önce