Kategoriler: Evde Düzen

Evde ofis

Evden çalışmak, gün geçtikçe daha çok popüler hale gelen bir çalışma şekli. Sürekli olarak evden çalışmıyor olsanız bile evden çalıştığınız süreleri daha verimli hale getirebilirsiniz. Her seferinde evin farklı bir köşesinde çalışmak konsantrenizi bozabilir, önemli belgelerinizin kaybolmasına yol açabilir. Bu nedenle evinizde ayrı bir çalışma köşesi oluşturarak çalışmalarınızdan daha fazla verim alabilirsiniz. Evinizde yer olmadığını düşünüyorsanız birkaç eşyanızı gözden çıkararak ufak bir ev-ofis kurabilir, burayı düzenli bir çalışma köşesi haline getirebilirsiniz. 

Evinizde keyifli bir çalışma köşesi oluşturmak için:
– Ne kadar sıkışık olursa olsun evinizde çalışma alanı yaratmak istiyorsanız, tek yapmanız gereken bir masaya sahip olmak. Masanın yüksekliği bilgisayar kullanımına uygun olmalı. Kare bir masa her köşeye uyabilir ve diğer çeşitlere göre az yer kaplayabilir. 
– Çalışma alanınızda bir koltuk, kanape ya da divan bulunsun. Böylece istediğiniz zaman fazla uzaklaşmadan dinlenebilir ya da uzanıp kafanızı toparlayabilirsiniz. Aynı zamanda diğer bölümlerden çalışma alanınızı bu eşya ile ayırabilirsiniz. 
– İşinizde kullanacağınız kağıt ve dosyaları evin diğer eşyaları ile karıştırmayın. Çalışma köşenize ayrı bir dolap koyamıyorsanız mevcut dolap ya da çekmecelerinizin bir kısmını iş için ayırabilirsiniz.
– Çalışma köşeniz evdeki en iyi manzaraya sahip olmalı. Masanın balkon, teras yada büyük pencere kenarında olması size çalışma ilhamı verebilir.
– Evinizin bazı kısımlarında internet ya da cep telefonu iyi bir şekilde çalışmayabilir. Çalışma köşenizi seçerken bu ayrıntıya dikkat edin ve iletişim açısından sizi zorlamayacak bir çalışma alanı seçmeye çalışın.
 -Renkleri kullanarak çalışma alanınızın sınırlarını belirgin bir şekilde oluşturabilirsiniz. Örneğin çalışma masanızı dayadığınız duvarı odanın gerikalan duvarlarından farklı bir renge boyayabilir ya da renkli bir duvar kağıdı ile kaplayabilir, böylece çalışma alanınızı belirgin bir hale getirebilirsiniz. 

Fotoğraf:Room envy, Farm7static.

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Elektrikli süpürge çekmiyorsa ne yapılır?

kli süpürge çekmiyorsa ne yapılır? Elektrikli süpürgelerin çekim gücünün azalması sık rastlanan sorunlardan biri...

12 saat önce

Yazlığınız yaza hazır mı? İşte 9 adımda yapılması gerekenler

Yazlığınız yaz için biraz bakıma ihtiyaç duyuyor olabilir. Peki nereden başlamalı? 9 adımda yazlıkta bakımı…

14 saat önce

Bitkilerin altına neden tabure koyulur?

Bitkilerin altına neden tabure koyulur? Son yıllarda bitkilerin altına tabure koyanların sayısı oldukça arttı. İşte…

17 saat önce

Kahkaha çiçeği bakımı nasıl yapılır? Kahkaha çiçeği (Petunya) püf noktaları

Kahkaha çiçeği bakımı, sulaması ve çoğaltılması nasıl yapılır? Petunya nedir? Özellikleri nelerdir? Merak edilen soruların…

19 saat önce

Halkalı’da 220 metrekarelik modern bir dairedeyiz (Video-ev turu)

İstanbul'da Halkalı Atakent Sitesi'nde Tuğba Hanım'ın bahçeli 220 metrekarelik dairesinde konuk olduk. Daire, modern dekorasyonu…

19 saat önce

Kuzey cephede yetişen çiçekler nelerdir? İşte 5 farklı bitki

Kuzey cephede yetişen çiçekler nelerdir? Kuzey cephede bakım sağlanacak olan bitkiler çok sulama istemezler ve…

2 gün önce