Eskiyen mutfak için parlak öneriler

Son güncelleme:

Eskiyen mutfağınızı canlandırmak ve kullanım ihtiyaçlarınıza göre yeni bir yerleşim yapmak için fazla bütçeniz yoksa, önerilerimizi değerlendirebilirsiniz.

SORU: Fazla ışık almayan, dar bir mutfağım var. Ancak şu anda bütçemi aştığım için mobilyalarımı değiştirmek istemiyorum. Aydınlık için gün ışığından daha fazla yararlanabilir miyim? Dolaplarım yeterli olmadığından depolama için ne önerebilirsiniz? Ayrıca biraz renklendirerek sıcak bir hava yaratmak istiyorum.

CEVAP: Mutfaklar genellikle fazla geniş olmayan alanlardır. Pencereden giren gün ışığından faydalanmak için açık renk tercihlerinde bulunabilirsiniz. Ayrıca set üstü aydınlatmaları da bölgesel aydınlatma için uygun bir çözüm. Depolama için birkaç seçenek var ancak sizin için en doğrusu her şeyi tek seferde alacak bir boy dolabı. Dar bir mutfağı renklendirmek içinse en fazla iki renk kombinasyonu yapabilirsiniz. Çünkü çok fazla renk mekanı boğar.

FARK YARATMAK İÇİN

1- Boya seçimi: Gün ışığından yararlanmak için aydınlık renkler en doğrusu. Ancak beyaz yerine krem, açık sarı, limon küfü ve diğer pastel tonlar mutfağınızda hem ferah, hem de sıcak bir etki yaratır.

2- Dekoratif öneriler: Duvarda küçük boşluklar bırakırsanız görsel açıdan alanı dengelersiniz. Dilerseniz bu alanlara küçük tablolar ya da çocuğunuzun sizin için hazırladığı “sanat eserlerini” asarak çalışma alanınızı neşelendirebilirsiniz.

3- Tezgah: Tezgahta malzeme seçiminiz için sıcak dokular doğru olur. Üstelik biraz doku ekleyerek ortamı zenginleştirebilirsiniz. Fazla koyu olmayan akçaağaç, kayın ve meşe gibi doğal tonlar uygun olur. Eğer biraz harcama payınız varsa masif ahşap tezgaha yatırım yapabilirsiniz.

4- Stil tercihi: Biraz stil eklemenin sakıncası yok. Retro stili dediğimiz renkli buzdolapları yeniden moda. Ancak çok daha modern çizgilerde…

5- Depolama: Depolama ihtiyacınızı buzdolabının yanına yerleştireceğiniz boy dolabı ile çözerek tek seferde birçok ürünü saklayabilirsiniz. Dolap için önerimiz iki kapaklı bir model. Böylece üstü kiler altı tencere ve ekstra servis takımlarınız için de değerlendirebilirsiniz.

6- Zemin: Ahşap dokusunu burada da vurgulayarak mekanda bütünlüğü yakalarsınız. Ancak masif veya laminat parke yerine ahşap dokulu seramikler temizlik ve hijyen açısından tercih sebebi.

7- Seramikler: Duvara seramik döşeyerek mutfağı istediğiniz gibi renklendirirsiniz. Ancak komple kaplamak yerine sadece tezgah arasında kullanırsanız alanı daraltmamış olursunuz. Önerimiz renkli cam mozaikler. Böylece cam ışığı da yansıtacağından aydınlığa katkı sağlar.

Mutfak düzenleme ipuçları ve mutfak düzeni için pratik fikirler