Kurabiye fabrikasının mis kokulu mutfağında Elif Edes Tapan ile birlikte beş çayı için lezzetli bir tarif denemeye ne dersiniz?
Pişirme süresi: 50 dakika
Malzemeler: 400 gr un • 250 gr margarin veya tereyağı • 250 gr şeker •100 ml süt • 20 gr kabartma tozu • 5 adet yumurta • 1 paket vanilya • 1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
Yapılışı: Yağ, şeker, süt ve yumurtayı derin bir kapta çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya, portakal suyu ve rendesini ekleyerek çırpmaya devam edin. Yağladığınız kek kalıbına harcı dökün. Önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.
Üzeri için: 1 adet portakal • 2 kaşık şeker • 150 ml su
Yapılışı: Portakal ince dilimlenir. Şeker ve su ile pişirilir. Hazır olan kekin üzerine dizilir.
Mikrodalgadan buzdolabına, pencereden halıya kadar her şeyi temizleyebilen beyaz sirke, ışıl ışıl bir eve kavuşmanızı…
Bulaşık makinesi tuzu ne işe yarar?Makineye pek çok faydası olan tuzun makineye faydaları nelerdir? Nereye…
Küpe çiçeği bakımı, çoğaltılması, budanması, çeşitleri ve hastalıklara çözüm ile ilgili son günlerde sıklıkla araştırmalar…
Çilek reçeli nasıl yapılır? Kahvaltının favorisi olan mis kokulu çilek reçelini yapma zamanı geldi. Tüm…
Biraz loft, biraz atölye, biraz ev... Detayların hayat verdiği yaratıcı detaylarla dolu bir Ankara evi,…
Salamura yaprak nasıl yapılır detaylı bir şekilde anlatıyoruz. Yaprak salamurası için neler gerekli ya da…