Dolgulu tavuk tarifi ile karşınızdayız. Özellikle yılbaşı akşamını evde geçirecekseniz, bu tarif yılbaşı sofranıza çok yakışacak! İşte Yemek Girişimcisi Yağız İzgül’den gerekli malzemeler ve yapılışı…
1 kasenin içinde zeytinyağı, limon suyu ve baharatları karıştırın. Tavuğun içini ve dışını bu karışım ile sıvayın. Bir tencerede iç pilavı hazırlayın. Bunun için pirinci güzelce yıkayıp süzdükten sonra tereyağı ile kavurun. 1,5 su bardağı su ekleyin. 3 dakika harlı ateşte pişirdikten sonra altını iyice kısın.
Tuz, biber, kuş üzümü ve yenibaharı ekleyin. Ciğerleri küçük parçalar halinde doğrayıp ekleyin. Suyunu çektiğinde tavuğu doldurmak için altını kapatın. Her tarafını baharat ve zeytinyağı ile sıvadığınız tavuğu bu pilav ile doldurun.
Kürdan veya yağlı ip ile tavuğu kapatın. Bir fırın poşetine kalan zeytinyağı karışımını doldurun. Tavuğu bu poşete alın, poşeti kapatıp fırın tepsisine koyun. 180 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika nar gibi oluncaya kadar pişirin. Dilerseniz yanında patates ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Mum çiçeği bakımı ve çoğaltılması ile ilgili püf notaları bir araya getirdik. İşte mum çiçeği…
Güzel kokulu bir antreye giden yol birkaç temizlik tüyosundan ve güzel kokulardan geçer. Yaratıcı olmaya…
Uzun bir tatile çıkarken bulaşık makinesinin kapağını açık mı kapalı mı bırakmalı? Uzmanlar yanıtladı...
Paslanmaz çelik neden paslanır? Paslanmaz çeliğin üzerindeki numaraların anlamını biliyor musunuz? İşte detaylar...
Monokrom nedir? Monokrom renkler dekorasyonda nasıl kullanılır? Püf noktaları nelerdir? Monokrom renkler sadece siyah ve…
Çanakkale Assos'ta bir zeytin bahçesinin içinde, arazinin şartlarına uygun şekilde inşa edilmiş modern taş ev,…