Değişiklik yapmadan önce ona sorun 12/2016

Dekorasyon, mobilya ve stil problemlerinizi gelin birlikte çözelim.

Evinizle ilgili aklınıza takılan sorular için Evim ev terapistine yazabilirsiniz. Sorularınız için: [email protected]

Eskitme mutfak masamı endüstriyel tarzda yapmak istiyorum. Beyaz mat lakeye boyatmam uygun olur mu ve boyayı kendim yapabilir miyim? Teşekkürler, Gülperi Timurtaş Dayar.

Gülperi Hanım merhaba, Masayı beyaza boyatmak elbette mümkün ya da kendiniz boyayabilirsiniz. Ancak endüstriyel stile dönüşmesi ya da o havada bir mobilya olması, en azından sandalyeler için uygun değil. Çünkü formları oldukça kır evi stilinde. Ayrıca beyaz lake cila pek de endüstriyel stilin rengi değil. Bu yüzden eğer mümkünse masayı komple zımparalatıp masif olarak bırakın ve naturel ahşap cilası uygulayın. Sandalyeleri de endüstriyel tarzda olanlarla değiştirin. Beyaz yerine açık gri ya da komple
demir seçeneklerle masif ahşaba dönüştüreceğiniz bir masa şık durur.

Merhaba, Salonu gri tonlarda boyamak istiyorum. Sadece şömine bölümünü beyaz bırakabilirim. Hangi gri tonunu, buna uygun hangi halı ve perde seçeneklerini tercih etmeliyim? Teşekkürler, Naciye Çapanoğlu.

Naciye Hanım merhaba, Mobilyalarınız gri mavi ağırlıklı, bu yüzden perdelerde tıpkı kanepedeki örtü gibi ince çizgili desenler tercih ederek bunu bol büzgülü beyaz tüllerle destekleyin. Halı için iki önerim var:
1. Mevcutta olduğu gibi canlı ve koyu renkli seçenekler kullanarak mekanda kontrast oluşturup atmosferi canlandırın. Ancak etnik ve yerel desenler yerine daha modern desenler tercih edin.
2. Kanepenin dekoratif yastıklarının desen ve renklerinden yola çıkarak daha dingin ve pastel tonlarda
yine modern desenli bir seçenek kullanın.

Merhaba, Yeni evime siyah metal ayaklı ahşap bir yemek masası ve chesterfield kanepeler almayı düşünüyorum. Ancak döşeme kumaşında kararsızım. Keten kumaşları çok beğeniyorum ama deri görünümlü veya nubuk kumaşlar aklımı çeliyor. Sizce keten kumaş mı kullanmalıyım, nubuk mu? Önerilerinizi bekliyorum, Seval Baltalı.

Merhaba, Eğer chester bir kanepe düşünüyorsanız keten kumaşlar hem stil hem de doku açısında pek tercih edilmiyor. Son dönemde popüler olan endüstriyel ve retro modern stillerde sıkça gördüğümüz nubuk ya da nubuk benzeri kumaşlar özellikle chester kanepelere çok yakışıyor. Aslında her kumaş her kanepeye döşenir diye düşünülse de bazı kumaşlar ve dokumalar belli stillerin ruhunu çok iyi yansıttığı ve vurguladığı için o stillerle birlikte anılır. Tıpkı keten ve kanvas dokumaların Kır evi, Provans stillerine yakışması, kalın parlak kadifelerin vintage ve avangard stillerle örtüşmesi, damask desenli gabardin, jakarlı, brokar kumaşların daha geleneksel ve klasik stillerle örtüşmesi gibi.