Cennet çiçeği bakımı nasıl yapılır? Kufelya (Cuphea hyssopifolia)

Cennet çiçeği bir diğer adıyla Kufeya çiçeği, Lythraceae (Kınagiller) familyasının Cuphea hyssopifolia türüne aittir.

CENNET ÇİÇEĞİ ÖZELLİKLERİ *

Cennet çiçeğinin anavatanı Guatemala ve Meksika’dır. Çalı formunda 15-60 cm kadar gelişim gösterir. Yaprakları küçük boyludur. İnce ince dallara sahiptir. Çiçekleri pembe, mor, ya da beyaz renkte açar. Çiçeklerin boyutu çok küçüktür. Fakat miktar olarak fazla açtığı için görünüş olarak dikkat çeken bir güzelliğe sahiptir.

KUFELYA NE ZAMAN ÇİÇEK AÇAR? *

Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde tüm yıl çiçekleri açar. İlkbahar sonundan kış ortalarına kadar uzun süre çiçekleri üzerinde kalır. Kış soğuklarına dayanıklı bir bitkidir.

CENNET ÇİÇEĞİ NEREDE YETİŞTİRİLİR? *

Dış mekanda bakımı sağlanır. Fakat aydınlık, güneşli ya da yarı güneş alan ve havadar bir pencere önünde iç mekanda yetiştirilmeye de uygundur.

Saksıda, bahçe ve parklarda rahatlıkla yetiştirilebilen bir bitkidir.  Çalı formlu olması nedeniyle peyzaj mimarlarının da en çok tercih ettiği türlerden biridir.

CENNET ÇİÇEĞİ BAKIMI VE SULAMASI *

Özellikle yaz döneminde sulamasına dikkat edilmelidir. Temmuz ve Ağustos sıcaklarından zarar görmemesi için sulaması kontrol edilerek ve daha sık olacak şekilde yapılmalıdır. Diğer dönemlerde haftada en az bir kere olacak şekilde sulanabilir. Fakat bu durum iklimsel değişiklikler nedeniyle ikide olabilir.

TOPRAK SEÇİMİ *

Her tür toprakta yetiştirmeye uygundur.

CENNET ÇİÇEĞİ NASIL ÇOĞALTILIR? *

Çelikle ya da tohum yöntemiyle çoğaltılabilir. Tohumlarını toplamaz üstünde bırakırsanız etrafına döküp kendiliğinden çoğalacaktır. Çoğalan yeni fideleri ayırıp başka yerlere rahatlıkla aktarabilirsiniz.

Su istemeyen dış mekan bitkileri: Susuzluğa dayanıklı 19 çiçek

Su istemeyen dış mekan bitkileri: Susuzluğa dayanıklı 19 çiçek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ananaslı-punch tarifi

Ananaslı punch tarifi (4 kişilik soğuk içecek)

Modern rustik mutfaklar ve öne çıkan özellikleri