Kategoriler: Evde Düzen

Çatılar hakkında

Evinizin çatısında tadilat, tamirat ya da yalıtım yaptıracaksınız, bu konuda bazı noktaları bilmelisiniz ki, iş bittikten sonra başınız ağrımasın.

Bir evi tüm hava şartlarından korumanın yanı sıra, tahribat ve çökmelere karşı da üst yapıyı örterek koruyan çatılara, her ne kadar iyi konstrüksiyonlu, nitelikli su yalıtımlı, özel malzemeden olursa olsun zaman içinde bakım yaptırmanız gerekir. İnşaatlarda ilk yapımda çatı kaplama maliyetleri yüksek olsa da ömrünün uzunluğunu; ısı enerji kaybına, yağışlara, olumsuz hava koşullarına direnç göstermesi nedeniyle % 50’ye yakın aşırı pahalı olmayan ama kaliteli ve tasarruflu düzgün çatı kaplama malzemeleri ile sağlayabilirsiniz.

Doğru çatı yalıtımı nasıl yapılır ve tasarruf sağlar mı?

Su yalıtım katmanı ısı yalıtımının üzerinde bulunur. Alttan buhar kesici ile su buharına karşı korunurken, üstte uygulanan su yalıtım örtüsü suyun yapı elemanlarına ulaşmasını önler. Çatı izolasyon malzemelerinin üç ana işlevi bulunuyor. Çatıyı kaplamak, örtü altında kullanılan su yalıtımı, ısı yalıtımı gibi katmanları korumak ve yağışlarda çatı örtüsü altına su girmesini engellemek. Aynı zamanda çatı örtüsü altında yaratılacak havalandırma birçok açıdan çatıların ömrünü uzatarak sağlıklı bir çatı altı ortamı yaratır. Ayrıca uzun süre ekstra bakım yapılmadan kullanım ömrünü uzatır.

Çatı kaplaması uygularken dikkat!
• Şiddetli rüzgarların etkisi, şiddetli yağmurların ve fırtınaların taşıdığı ile toz ve istenmeyen maddeler çatı arasına girer.
• Çatı su yalıtım malzemeleri seçerken göz önünde bulundurulacak bir çok kriter var. Ancak en önemlisi yapının bulunduğu iklim özellikleridir.

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Elektrikli süpürge çekmiyorsa ne yapılır?

kli süpürge çekmiyorsa ne yapılır? Elektrikli süpürgelerin çekim gücünün azalması sık rastlanan sorunlardan biri...

5 saat önce

Yazlığınız yaza hazır mı? İşte 9 adımda yapılması gerekenler

Yazlığınız yaz için biraz bakıma ihtiyaç duyuyor olabilir. Peki nereden başlamalı? 9 adımda yazlıkta bakımı…

8 saat önce

Bitkilerin altına neden tabure koyulur?

Bitkilerin altına neden tabure koyulur? Son yıllarda bitkilerin altına tabure koyanların sayısı oldukça arttı. İşte…

10 saat önce

Kahkaha çiçeği bakımı nasıl yapılır? Kahkaha çiçeği (Petunya) püf noktaları

Kahkaha çiçeği bakımı, sulaması ve çoğaltılması nasıl yapılır? Petunya nedir? Özellikleri nelerdir? Merak edilen soruların…

12 saat önce

Halkalı’da 220 metrekarelik modern bir dairedeyiz (Video-ev turu)

İstanbul'da Halkalı Atakent Sitesi'nde Tuğba Hanım'ın bahçeli 220 metrekarelik dairesinde konuk olduk. Daire, modern dekorasyonu…

13 saat önce

Kuzey cephede yetişen çiçekler nelerdir? İşte 5 farklı bitki

Kuzey cephede yetişen çiçekler nelerdir? Kuzey cephede bakım sağlanacak olan bitkiler çok sulama istemezler ve…

1 gün önce