Bir klasik Türk kahvesi

0

Vazgeçilmez ikramımız Türk kahvesi, şık fincanlarla ve ona eşlik eden lokumluklarla keyfinizi ikiye katlar.

10 ADIMDA KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİ
1. Sıcak su kesinlikle kullanmayın. Soğuk su, kahvenin köpüklü olmasında etkili olan baş unsurlardan biri.
2. Kahve miktarı konusunda cimri olmayın. Lezzetli bir kahvenin yolu miktarının fazla olmasından geçiyor.
3. Ocağa koymadan önce güzelce kahveyi karıştırın. Ocağa aldığınızda ise karıştırmamaya özen gösterin.
4. En güzel kahve kısık ateşte ya da közde pişer.
5. Köpürmeye başlayan kahveyi, bir kaşık yardımıyla fincanlara alın ki köpük kendini yenilesin.
6. Kahve tam kabarmadan ocaktan almayın.
7. Kabaran kahveyi önce fincanın yarısına kadar koyun.
8. Tekrar kısık ateşe koyduğunuz kahveyi, yarım kalan fincanların üzerine tamamlayın.
9. Hızlı değil yavaş yavaş fincanlara servis edin.
10. Direk fincanların ortasına değil, kenarlarından kahveyi dökün ki, kahvenin köpükleri yok olmasın.

Takım, Bernardo.
Nakkaş fincan, Karaca.
Tekli lokumluk, hepsiburada.com

 

6’lı takım, Korkmaz.
Cezve, evmanya.com
Okka, Arzum.

 

 

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.