bebek-odası-modelleri
Tornio bebek odası, Bellona.

Bebek odası modelleri ve bebek odası için dikkat edilmesi gerekenler

Bebek odası modelleri ve bebek odası için dikkat edilmesi gerekenler her anne ve baba için önemli. En değerli varlığımız bebeğimizin odası bizim için ayrı bir önem taşır. onunla aynı odayı mı paylaşacağız, yoksa ayrı bir odası mı olmalı? Beşik mi karyola mı? Odanın olmazsa olmazları neler? Ve tüm bunları nasıl planlayacağız?

BEBEK ODASI SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Bebeğiniz dünyaya “merhaba” demek üzere. Siz ise onun odasının nasıl olacağının telaşı içerisindesiniz. Odanın özelliği, mobilya seçimi, neler almanız gerektiği, seçeceğiniz renkler… Tüm bu sorular aklınızı kurcalıyor. Şimdi rahat bir nefes alın ve sizin için hazırladığımız bu minik rehberi okumaya başlayın. Biraz da olsa sizi rahatlatabilirsek ne mutlu bize.

BEBEK ODASINDA OLMAZSA OLMAZLAR

Bir bebek odasının olmazsa olmazları neler diye düşünürüz öncelikle. Hangi mobilyaları almamız gerekir, bu mobilyalar nasıl olmalı? Ayrıca odada kullandığımız desen ve renk seçiminde nelere dikkat etmeliyiz? Bu soruların cevabını Çilek Mobilya Ürün Müdürü Taliha Kanık’tan aldık:

SERTİFİKALARA DİKKAT

 “Öncelikle bebeğinize zararlı maddeler içermeyen, çocuk sağlığı ve güvenliği standartlarına uygun mobilyalar seçmeli ve mutlaka sertifikalarını isteyip incelemelisiniz. Bir bebek odası mobilyasında olması gereken her şey zaten bu sertifikalarda zorunlu tutulmuştur. Bu sertifikaların başında  da TUV GS, TSE ve E1 belgesi gelir.

Çocuk mobilyalarında kullanılan hammaddelerin yanında tasarımları da çocukların sağlığı ve güvenliği  açısından çok önemli. Bu konuda LSE yani fiziksel testlerde ürünün dayanıklılığından, çocuk ve bebeklere zarar vermeden tasarlandığından bahseden belge sahipliği de çok önemli bir nokta.

Flowers karyola: Kepi Kids.

BEBEK VE ÇOCUK MOBİLYALARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Genel olarak güvenlik ve sağlık konusunda iki unsuru gözetmelisiniz:

Birincisi mobilyanın gözle  görünebilen fiziksel özellikleri. Bebekler için tehlike arz eden sivri köşelerden, asansörlü korkuluklardan uzak durmanızda fayda var. Ayrıca birkaç  ay sonrasını da düşünerek, bebeğiniz emeklemeye başladığında altına giremeyeceği modüller seçmelisiniz.

İkincisi gözle göremeyeceğiniz kimyasallar. Satın aldığınız mobilyanın bebeğinizin sağlığı için zarar teşkil edebilecek kimyasalları içermediğinden emin olmalısınız. Bu konuda  yapabileceğiniz tek şey satın aldığınız firmaya güvenmekse mutlaka ne tür belgelere sahip olduğunu öğrenmelisiniz. Tüm kimyasal analizlerini  yaptırmış, zararlı kimyasallar kullanmayan ve bunu beyan edebilen bir firmadan alışveriş yapmanız bebeğinizin sağlığı açısından büyük önem taşıyor.

BEBEK KARYOLASI, ÇAMAŞIRLIK, DOLAP VE RAFLAR

Ayrıca; satın alırken bir bebek odası için en önemli olmazsa olmaz, bebek karyolası. Bunun yanında ihtiyaca göre çamaşırlık, dolap ve özellikle bebeğinizin ani ihtiyaçlarına cevap vermenize yardımcı olacak rafları tamamlayıcı olarak kullanabilirsiniz.

Baby Cotton büyüyebilen karyola ve large dolap: Çilek.

BEBEK ODASINDA RENK SEÇİMİ NASIL OLMALI?

Açık renkler, kullanılan  mobilyayı ön plana çıkarırken aynı zamanda mekanın da büyük görünmesine olanak tanır. Özellikle küçülen ev metrekarelerinde, pencerelerin küçük ve evlerin birbirine yakın olduğu büyük şehirlerde aydınlık renk kullanmak daha ferah ve huzurlu ortamlar yaratmanıza yardımcı olurken fonksiyonelliği de artırıyor.

Evim 2014

90 günde adım adım bebek odası

https://www.evimdergisi.com.tr/90-gunde-adim-adim-bebek-odasi/