Banyoda temizlik

Banyolardaki yüksek nem oranı hastalık yapıcı organizmaların yaşaması için ideal bir ortam oluşturur. Bu nedenle banyo temizliğine evin birçok alanından daha fazla önem verilmesi gerekiyor.

Banyodaki yüzeylerin sık sık dezenfektanla silinmesi ve kağıt havluyla kurulanması bakterilerin üremesi ve yayılmasını önlemek açısından önemli. Bunun yanı sıra kapı kolları, musluklar, anahtarlar, para, toplu taşıma araçlarından ellerimizle bulaşan mikroplar önemli hastalıklara yol açtığından eller sık sık yıkanmalı, ortak havlu yerine kağıt havlu kullanılmalı.

Banyo, küf ve pas için en iyi yaşama alanıdır. Bu nedenle duvar ve tavanları düzenli olarak temizleyin ve bozuk musluğunuz varsa bir an önce onarın. Sık sık banyo duvarlarını ve kapılarını silin. Banyodaki aksesuarları temiz ve kuru tutun, ayrıca banyonun düzgün havalandırıldığına emin olun.

Duş başlıklarında genellikle pas oluşur. Bu pas oluşumu küf sporlarının işidir. Banyonuzu temiz ve kuru tutun, ayrıca fayanslarınızda ve diğer gizli bütün alanlarda siyah küf oluşumunu engellemek için bütün yüzeyleri çamaşır suyu ile düzenli olarak temizleyin.

Klozet içinde rezervuar blokları kullanın. Bu da mikropları öldürmenizde size yardımcı olacaktır.


Çamaşır makinesi hakkında bilmeniz gerekenler

Çamaşırlarınızı en iyi şekilde yıkamak ve mükemmel sonuca ulaşmak için sadece doğru deterjanı bulmak yetmiyor. Makinenizin her zaman iyi çalışması için yapılması gerekenler var.

•Haznenin içini gerektiği kadar doldurun. Çok dolu bir makinede deterjan çamaşırlara yeterince ulaşmaz ve temizlemez.

•Deterjan miktarını doğru ayarlayın. Özel ölçü kapları kullanabilirsiniz.

•Yüksek devirli yıkama daha iyi sonuç verir. Ancak düşük devirde çamaşırlarınız daha az yıpranır.

•Makinenizi kire ve kirece karşı korumak için mutlaka kireç önleyici kullanın.

•Makinenizin düzenli kireç önleyici ile birlikte doğru kullanımı ömrünü de uzatır.

•Çok kirli olmayan çamaşırları 30 derece yıkayarak enerjiden tasarruf edersiniz.