Hijyen açısından büyük önem taşıyan banyolarda genel temizlik kurallarına uyarsanız işiniz daha da kolaylaşır.
Mutfaklardan sonra hijyen açısından dikkat edilmesi gereken ikinci yer banyolar. Banyonuzda hijyeni nasıl sağlayacağınız konusunda tereddütleriniz varsa verdiğimiz ipuçları ile size yardımcı olabiliriz.
Nasıl temizlersiniz?
Küvet ve duş alanı: Yüzeyinde bakterilerin birikmemesi ve sabun artıklarının yok edilmesi için küvet ve duş alanınızı sürekli temiz tutmanız gerekiyor.
Günlük: Her kullanımdan sonra zemine ve musluklara ılık su tutun, kalan sabunun akmasını sağlayın, sonra yumuşak bir bezle silin. Duşakabin varsa ona da su tutmayı atlamayın.
Haftalık: Süngere aşındırmayan bir temizlik maddesi dökerek sıcak su ile muslukları silin, sonra kurulayın. Kesinlikle sert fırçalar kullanmayın. İyice temizledikten sonra ılık su tutun. Giderde saç olmamasına dikkat edin. Gideri yumuşak bir diş fırçası ile fırçalayabilirsiniz.
Aylık: Eğer duşakabin ve seramiklerinize her kullanımdan sonra su tuttuysanız işiniz kolay. Ilık su, aşındırmayan bir temizleyici ve yumuşak bir fırça işinizi görecektir. Gideri temizlemek için 1/2 çay bardağı karbonatın üzerine 1/2 çay bardağı sirke dökün. Bu işlemden sonra bir süre duşunuzu kullanmayın.
Duş başlığı: Sudaki kireç duş başlığınızın deliklerini tıkayabilir. Böyle bir durumda bir poşetin içine beyaz sirke doldurun ve başlığı içine koyun. Poşetin ağzını sıkıca bağlayıp bu şekilde gece boyunca bekletin. Sabah yumuşak bir dış fırçası ile yıkayın. Kireçlerin gittiğini göreceksiniz. Sabun artıklarını temizlemek içinse yumuşak bir sünger ile yıkayın.
Lavabo: Aşındırmayan bir temizleyici ve yumuşak bir bez bu konuda size yardımcı olabilir. Özellikle granit ve mermer yüzeyli lavaboları temizlerken dikkatli olun, yüzeyine zarar verebilirsiniz.
Klozet: Klozetinizde sadece bu ürüne uygun temizleyiciler kullanın. İçine temizleyiciyi döküp biraz bekletip klozet fırçası ile fırçalayın. Klozet kapağını ise yumuşak bir bez ve aşındırmayan bir temizleyici ile düzenli olarak silip kurulayın.