Banyoda 7 adımda rahatlık

Düz, küçük ve beyaz bir banyo bile minimum masrafla şık, samimi ve stil sahibi bir mekana dönüşebilir.

tchibo.com.tr

1. İşe zaman içinde biriken tüm eşyaları banyodan çıkarmakla başlayın. Büyük bir karton kutu alın ve hepsini içine düzenli bir biçimde doldurun. Bu banyoyu daha iyi algılamanızı sağlayacaktır.
2. Temizleyin, fırçalayın ve bakım yapın. Eğer duvar boyaları kalkmış, mobilyalar eskimişse yenilemenin zamanıdır. Böylece renklerini de değiştirebilirsiniz. Çirkin görünen ya da akan her yeri iyice zımparalayın ve temizleyin. Küvet veya duş teknesiyle seramik arasındaki macunlar işin en problemli kısmı. Bunları yenilemek için yapı marketlere danışabilirsiniz.
3. Gereçlerinizi gözden geçirin, ihtiyaç listesi hazırlayın. Yenilerken fonksiyonel aksesuarlar almayı unutmayın. Askı ve kancalar, portatif raflar, tekerlekli sepetler… Evin belki de doğru bir depolama sistemine en fazla ihtiyaç duyulan alanı banyodur.
4. Küvete yayılmış rahatlarken birileriyle sohbet etmek gerçekten büyük bir lüks. Ancak imkansız değil, sandıklı ya da kutulu bir puf kullanırsanız depolama ihtiyacınızı da karşılanmış olur.
5. Küçük detaylarla stil kazandırın. Zarif oymalı aynalar, tablolar, nemli ortamı seven saksı çiçekleri, depolama amaçlı kullanacağınız sehpalar ve daha pek çok detay banyoya stil kazandırır.
6. Bir banyo için en uygun renk paleti parlak ya da mat beyazlar, bunu renklendirecek doğal ve pastel tonlardır. Toprak kahveler, ağaç yeşilleri ve deniz mavileri, kısaca doğaya en yakın renkleri tercih ederseniz saflık, temizlik hissini pekiştirerek huzurlu bir atmosfer yaratabilirsiniz.
7. Banyoda ışık dengesi için farklı aydınlatma seçeneklerini bir arada kullanın. Mesela ayna kenarına küçük spotlarla makyaj ışığı yapın, küvet ya da duş alanına aplik, sarkıt ve genel ışık için plafoniyer kullanın. Ancak tesisat değişikliği maliyetli olacağından mevcut olanı değerlendirin.

Duravit.