Yemek Tarifleri

Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi

Acılı domates sosu tarifi ile kışa hazırlık yaparken lezzetli bir kavanoz daha ortaya çıkarabilirsiniz. İşte acılı domates sosu nasıl yapılır? sorusunun yanıtı ve detaylar…

MALZEMELER

  • 5 kg domates,
  • 2 baş soğan,
  • 5-6 diş sarımsak,
  • 5-6 adet acı kırmızı biber (isteğe göre daha az ya da çok kullanabilirsiniz),
  • 1 adet defne yaprağı,
  • 1 tutam karabiber,
  • 2 kaşık doğal sirke,
  • tuz

ACILI DOMATES SOSU TARİFİ

Acılı domates sosu yapılışı: Kabuklarını kolaylıkla soyabilmek için domatesleri hafifçe çizerek kaynar suya atın. 1-2 dakika sonra sudan çıkarıp kabuklarını soyun. Sonrasında domatesleri gelişigüzel doğrayın.

Bir tencerenin içerisine birkaç kaşık sızma zeytinyağı koyun. İnce kıyılmış soğanları ve sarımsakları zeytinyağında birkaç dakika çevirin. Doğradığınız acı biberi ekleyin, üzerine domatesleri ilave edin. Baharatları da ekleyin ve kısık ateşe pişirmeye başlayın.

Arada tahta kaşıkla karıştırarak kıvam alıncaya kadar yaklaşık iki saat pişirin. Defne yaprağını bir kaşık yardımı ile tencereden çıkarın. Ocaktan indirmeden önce sirkeyi ilave edin. Karıştırın ve birkaç dakika daha pişirin.

Tüm sosu süzgeçten geçirerek ya da el blender’ında çekerek homojen bir sos elde edin. Sosu sterilizasyonunu yaptığınız kavanozlara dökün. Çevreye bulaşmaması için geniş ağızlı bir metal huni kullanabilirsiniz. Kavanozun üzerinde 2 cm boşluk kalmalı.

Herhangi bir hava kabarcığı kalıp kalmadığını kontrol edin, varsa steril bir bıçak yardımıyla hava kabarcıklarını alın. Bir kağıt peçete yardımıyla kavanozun ağzını temizleyin. Kuru ve temiz kapakları sıkıca kapatın ve aşağıdaki sterilizasyon işlemini uygulayın. 6 ay-1 yıl serin ve kuru bir yerde saklayabilirsiniz.

STERİLİZASYON

Sterilizasyon: Geniş ve derin bir kapta kaynatmaya başladığınız suya kavanozları koyun. Birbirlerine çarpmamaları için çevrelerine temiz bir bez sarabilirsiniz. Kavanozların üzeri suyla kapanmalı. 20 dakika kaynatın ve sterilizasyonunu sağlayın. Kavanozları dikkatlice çıkarıp aralıklarla bir örtünün üzerine baş aşağı dizin. Ertesi gün kapaklarını tekrar kontrol edin. Tarihleyin ve kuru ve serin bir yerde saklayın.

Yaz mevsimini kavanozda saklayın! Turşu, reçel, marmelat, salça

Kayısı reçeli tarifi: 1 kg kayısı ile reçel yapılışı

Reçel zamanı: Zencefilli limonlu mürdüm eriği marmelatı tarifi

Daha önce denemediğiniz turşu tarifleri! Ağzınız sulanacak!

Mutfakta kış hazırlıkları: Turşu, marmelat, konserve tarifleri

Harika Pelin Şengül

Güncel yazılar

Atatürk çiçeği bakımı ve çoğaltılması nasıl yapılır? Püf noktalar

Atatürk çiçeği bakımının püf noktalarını anlatıyoruz. Sulamadan yaprakların kızarmasına, budamadan toprak seçimine kadar tüm ayrıntılar...

7 saat önce

Süzgeçten saksı nasıl yapılır? Kendin yap tarifi

Çiçekler için asılabilir saksılar yapıyoruz; hem de 2 farklı şekilde... Yardımcılarımız ise süzgeç ve minik…

8 saat önce

Çamaşır makinesi temizleyicisi nasıl kullanılır?

Çamaşır makinesi temizleyicisi nasıl kullanılır? Çamaşır makinesi temizleyicisi, çamaşır makinesinin dört farklı bölümünde kullanılır.

9 saat önce

Deri mobilya nasıl temizlenir? Hangi malzemelerle temizlenmelidir?

Deri mobilya nasıl temizlenir? Deri mobilyaların temizliğini yaparken bazı hususlara dikkat etmek gerekir. İşte püf…

11 saat önce

Dış mekan mobilyaları nasıl temizlenir? Kirli ve yıpranmış ise

Bu yazımızda bahçe mobilyalarınızın malzemesine göre nasıl temizlenmesi gerektiğini ve onları daha uzun ömürlü kullanmak…

11 saat önce

Ev turu: Çekmeköy’de 129 m2 3+1 romantik bir düş evi

Çekmeköy'de beyaz ve ahşap dokularla yaşam... 129 metrekarelik 3+1 romantik bir düş evindeyiz. Gelin birlikte…

13 saat önce