egzotik-ev
egzotik-ev

Kentte bir egzotik – Amazon stili ev dekorasyonu

Son güncelleme:

Amazon stili ev dekorasyonunu denediniz mi? Tropik detaylarıyla egzotik Amazon stilinin peşinden gitmeye ne dersiniz?

Dünyanın en sıcak kıtalarından Güney Amerika’nın parlak renkleri, iri desenleri ve çılgın doğasından esinlenen egzotik Amazon stili, evlere çoğu zaman tropikal iklimin önderliğinde maviden yeşile uzanan bir renk paleti ve koyu ahşap mobilyalardan ham dokumalara kadar ilginç mistik bir doğallık armağan ediyor.

AMAZON STİLİ EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Eğer evinizi bu stilde dekore etmek istiyorsanız:

  • 1. İklimi gibi yakıcı bu kültürde tam bir renk karnavalı hakim. Amazon’un olabildiğince canlı renklerine tropik iri yapraklar, palmiye siluetleri, nilüferler, örgü dokular, yabani bitkiler, balık figürleri, mango ve muz desenleri ekleyin.
  • 2. Odalarda uygularken mutlaka yoğun bir odak noktanız olsun. Örneğin ananas formunda büyük metal bir fener asın ya da koyu ahşap oymalı büyük sehpalar kullanın.
  • 3. Bambu detaylı aksesuarlar, çiniler, kuş ve palmiye desenli ürünler gibi dekorasyonun bir bölümünde mutlaka etnik objelere yer açın.
  • 4. Yaşam alanlarının köşelerine, bahçe veya balkona büyük ve geniş yapraklı bitkiler serpiştirin.
  • 5. Güneş, palmiye, bambu ve dini temalı desenler stilin öne çıkanlarından. Özellikle stilize figürlü olanlarından tercih edin.
İbiza serisi duvar panosu, Lot.

BUNLARLA DA DENEYİN

Etnik dokuların yoğun olduğu bir egzotizm için safran sarısı veya mango rengi parlak duvarlara fuşya, ametist, yeşim veya haşhaş turuncusu, turkuaz gibi yine parlak renkli tekstiller eşlik edebilir.

Amazon stili ya da Afrika stili bir egzotizm için daha çok zebra, leopar, timsah veya yılan gibi vahşi hayvan desenlerini, masif ahşap dokuları daha çok  vurgulayabilirsiniz. Asya stili bir egzotizm istiyorsanız yeşil, açık kahve tonlarını siyah, beyaz ve kırmızıyla kombinleyin. Ancak dekorasyonda gerçek bir tropikal amazon etkisi için orman yeşil, parlak turuncu, güneş sarısı, gök mavisi ve kırmızıyı ihmal etmeyin.

Evim Dergisi 2013

Botanik oda dekorasyonu – Penceremde botanik bir manzara

https://www.evimdergisi.com.tr/botanik-oda-dekorasyonu-penceremde-botanik-bir-manzara/